Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ło Jezzu..
Date: Wed, 5 Sep 2001 09:56:47 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 39
Sender: j...@p...onet.pl@raya.kabaty.2a.pl
Message-ID: <9n4ln3$rc3$1@news.onet.pl>
References: <3...@p...onet.pl> <9n3icm$1et$1@news.onet.pl>
<3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: raya.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 999676451 28035 213.25.123.146 (5 Sep 2001 07:54:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Sep 2001 07:54:11 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:66046
Ukryj nagłówki
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B95D23E.FAD889B6@poczta.onet.pl...
>
>
> "Joanna Duszczyńska" wrote:
> >
> > Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:3B954823.75DF44E0@poczta.onet.pl...
> > > Moja st..
> > >
> > > uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> > > Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
> >
> > zamarynować,
>
> Tak po prostu? woda, ocet i warzywka?
> czy masz jakis lepszy przepisik pod ręką?
Szczerze mówiąc - ugotować kurki, zalać zalewą - woda +ocet (zawsze próbuję
i nie potrafię podać stężenia) + ziele angielskie i listek laurowy,
zapasteryzować.
> > zrobić sosik do mięsa... albo nie do mięsa... ;-)
>
> Wiem, że z wyglądu mam potecjalnie duże możliwości
> Ale sosik z 2,5 kg kurek?
> Chyba jednak mnie przeceniasz :)))
Zrobić półprodukt do sosiku na zimę...
Zagotować kurki w małej ilości osolonej wody. Wlać do słoików pasteryzować 3
razy w 3 kolejne dni...
Pozdruffka
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|