Data: 2001-09-05 07:56:47
Temat: Re: Ło Jezzu..
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B95D23E.FAD889B6@poczta.onet.pl...
>
>
> "Joanna Duszczyńska" wrote:
> >
> > Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:3B954823.75DF44E0@poczta.onet.pl...
> > > Moja st..
> > >
> > > uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> > > Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
> >
> > zamarynować,
>
> Tak po prostu? woda, ocet i warzywka?
> czy masz jakis lepszy przepisik pod ręką?
Szczerze mówiąc - ugotować kurki, zalać zalewą - woda +ocet (zawsze próbuję
i nie potrafię podać stężenia) + ziele angielskie i listek laurowy,
zapasteryzować.
> > zrobić sosik do mięsa... albo nie do mięsa... ;-)
>
> Wiem, że z wyglądu mam potecjalnie duże możliwości
> Ale sosik z 2,5 kg kurek?
> Chyba jednak mnie przeceniasz :)))
Zrobić półprodukt do sosiku na zimę...
Zagotować kurki w małej ilości osolonej wody. Wlać do słoików pasteryzować 3
razy w 3 kolejne dni...
Pozdruffka
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|