Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!a
gh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-f
or-mail
From: Dariusz <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: ocieplenie podlogi pod panele
Date: Sat, 26 Jan 2002 13:32:21 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <2...@p...katowice.sdi.tpnet.pl>
References: <2...@a...poleczki.dialup.inetia.pl>
<a2p4sf$ci8$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
<q...@n...task.gda.pl>
<a2u4tt$238$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pd57.katowice.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1012048604 29945 213.76.228.57 (26 Jan 2002 12:36:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 26 Jan 2002 12:36:44 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Win98; U)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:6635
Ukryj nagłówki
Dariusz Marchewka wrote:
>
> Użytkownik "Grzegorz Redlarski" <g...@a...gda.pl> napisał w wiadomości
> news:qbf05u8i2cg11cock0ich0m7q47tac5afn@news.task.gd
a.pl...
> > On Thu, 24 Jan 2002 15:12:54 +0100, "Dariusz Marchewka"
> > <d...@i...agh.edu.pl> wrote:
> >
> > >Ja w ten sposób dociepliłem podłogę. Na beton położyłem korek techniczny
> 2
> > >mm i zwykłą wykładzinę dywanową i mam bardzo ciepłą podłogę.
> >
> > Co stanowi główną izolację termiczną stropu? Chyba nie te 2 mm korka?
>
> Jak powiedziałem, nie docieplam stropu tylko robię tak aby mi było ciepło w
> stopy.
> Strop, jak sądzę, jest izolowany od zewnątrz steropianem 10-15 cm i jest
> także steropian między stropem a wylewką, na którą położyłem korek 2 mm, a
> na to dopiero wykładzinę dywanową.
> Z treści listu wynikało, że nie ocieplamy ścian od zewnątrz tylko od
> wewnątrz (patrz główny wątek - list Magdy)
Sciany ocieplamy z zewnatrz o ile nie chcemy miec grzyba na scianach.
Sasiad ocieplil sobie mieszkanie od wewnatrz tapeta z warstwa styropianu
i za 3 miesiace mial w kuchni grzyba pod sufitem i musial po gotowaniu
wietrzyc zima kuchnie, aby wyprowadzic nadmiar pary.
|