Data: 2005-09-13 15:30:55
Temat: Re: ogrodowe wedzenie miesa
Od: "piotrh" <p...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Michal Misiurewicz" <m...@i...rr.com> napisał w
wiadomości news:HwAVe.9311$ib1.826@tornado.ohiordc.rr.com...
> piotrh wrote:
>
> > Oczywiście ryby do wędzenia nacieramy solą !
>
> I to jest problem z wieloma wedzonymi rybami: sa tak slone,
> ze zadnego innego smaku nie czuc :-(
>
Soli , jak kto woli ;-)
Nie napisałem , że tynkujemy ;-) solą , nacieramy , czekamy trochę co by
"przeszło"
i wędzimy . No i duże ryby trudno przesolić :-)
A! Spotkałem oryginałów , którzy dodają do soli przypraw : sok z korzeni
chrzanu (pewnie na wzór pieczenia w liściach
chrzanowych) ale absolutnie tego nie polecam - ryba smakuje feee ;-)
De gustibus....
--
Pozdrawiam :-) pithal
|