Data: 2002-07-04 21:55:16
Temat: Re: owoce i proporcje
Od: "AnieszkaP" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aft8f0$54a$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
> news:afqgo9.3vvgb9f.1@poczta.onet.pl...
> >
> > Od kiedy to Leszku "kazeina" w serze to "dobre białko"?
> >
> Kazeina jest w mleku. Ser to produkt bakteryjny, zawiera więc białko
> bakteryjne.
tzn jakie bialko- konkretniej poprosze- chodzi mi o sklad chemiczny?
Sery "dojrzewają" tygodniami, a czasami miesiącami.
Do wiekszosci serow dostepnych na naszym rynku dodaje sie srodki
przyspieszajace dojrzewanie i one nie lezakuja ani jednego dnia......z tasmy
produkcyjnej do klijenta.
Agnieszka
|