Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia papryka faszerowana-bez ryzu ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

papryka faszerowana-bez ryzu ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-04 14:10:50

Temat: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "ata" <a...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wita,

Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
zastapic ??
Macie jakies wyprobowane przepisy ?

ata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-04 14:17:27

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ata" <a...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bglpkk$r7r$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym
go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?

Ja używam kaszy jęczmiennej perłowej.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 14:19:19

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



ata wrote:

> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
>
> ata

ja go w ogole nie dodaje, po prostu samo miesko :)))
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 14:22:45

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ?
Czym go
> zastapic ??
>
A po co jakieś tam dodatki. Kup mielone, przypraw solą, pieprzem, dodaj
cebuli i tym nafaszeruj papryki

--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 14:26:01

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: Halina <"halinab"@ sympatico.ca> szukaj wiadomości tego autora



Kyllyan wrote:
> >
> A po co jakieś tam dodatki. Kup mielone, przypraw solą, pieprzem, dodaj
> cebuli i tym nafaszeruj papryki

A jeszcze lepiej jak sama zrobisz to mielone, bo przynajmniej będziesz
pewna , co masz w srodku.;-)
H.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 14:41:30

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Spróbuj zrobić farsz z samego mięsa - bez wypełniaczy w rodzaju ryż
czy kasza.
Ja kupuję mięso mielone, dodaje do niego czerstwą, namoczoną bułkę
(żeby mięso nie było zbyt zbite), a także podsmażoną cebulę i czosnek,
posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, paprykę słodką i curry. Można
też dodać odrobinkę oregano (suszonego) lub bazylii.

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 14:43:47

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepraszam, zapomniałam o jajku!!! Do msay mięsnej dodaje jajko!

Pozdrawiam,
K.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 15:06:03

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#gdynia.mm.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-08-04 16:10, osoba przedstawiająca się jako 'ata' zechciała
zauważyć:

> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
>


Kasza gryczana.

R.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 20:58:57

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik ata napisał:
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
>
> ata
>
>
kuskusem :-)

--

o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-04 21:29:44

Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "ogr" <o...@N...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ata" <a...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bglpkk$r7r$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym
go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?

Zuza swego czasu podała taki przepis:

Papryki nadziewane tunczykiem:

3 czerwone papryki
bulka tarta
2 lyzki masla

farsz:
2 puszki tunczyka w sosie wlasnym, moze byc Heinz lub Rio Mare
2,5 lyzki ziolowego serka Almette
3-4 lyzki czarnych oliwek bez pestek
3 lyzki kaparow
3 lyzki oliwy
sporo pieprzu

Papryki przekroic na pol, oczyscic, troche w srodku posolic.
Tunczyka odsaczyc i zmiksowac z serkiem, kaparami, pokrojonymi oliwkami i
pieprzem.
Farsz wlozyc do wnetrza papryk. Naczynie zaroodporne wysmarowac oliwa.
Ulozyc w nim faszerowane polowki papryk, lekko je posypac bulka tarta
(cienka warstwa), nastepnie polozyc wiorki masla. Piec w piekarniku o temp.
200 stopni, ok. 40 minut.

Zuzka "Poziomka" Groniowska


Pozdrawiam Michał "Ogr" Groniowski

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zielone curry
UPRZEJMIE INFORMUJĘ, ZE NIE ODPOWIADAM NA CHAMSKIE ZACZEPKI!
kiszone ogorki
SKĄD TU TYLE SPAMIARZY?!
Litewskie swinskie uszy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »