| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-04 14:10:50
Temat: papryka faszerowana-bez ryzu ?Wita,
Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
zastapic ??
Macie jakies wyprobowane przepisy ?
ata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-04 14:17:27
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Użytkownik "ata" <a...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bglpkk$r7r$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym
go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
Ja używam kaszy jęczmiennej perłowej.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 14:19:19
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
ata wrote:
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
>
> ata
ja go w ogole nie dodaje, po prostu samo miesko :)))
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 14:22:45
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ?
Czym go
> zastapic ??
>
A po co jakieś tam dodatki. Kup mielone, przypraw solą, pieprzem, dodaj
cebuli i tym nafaszeruj papryki
--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 14:26:01
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Kyllyan wrote:
> >
> A po co jakieś tam dodatki. Kup mielone, przypraw solą, pieprzem, dodaj
> cebuli i tym nafaszeruj papryki
A jeszcze lepiej jak sama zrobisz to mielone, bo przynajmniej będziesz
pewna , co masz w srodku.;-)
H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 14:41:30
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?Spróbuj zrobić farsz z samego mięsa - bez wypełniaczy w rodzaju ryż
czy kasza.
Ja kupuję mięso mielone, dodaje do niego czerstwą, namoczoną bułkę
(żeby mięso nie było zbyt zbite), a także podsmażoną cebulę i czosnek,
posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, paprykę słodką i curry. Można
też dodać odrobinkę oregano (suszonego) lub bazylii.
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 14:43:47
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?Przepraszam, zapomniałam o jajku!!! Do msay mięsnej dodaje jajko!
Pozdrawiam,
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 15:06:03
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?Dnia 2003-08-04 16:10, osoba przedstawiająca się jako 'ata' zechciała
zauważyć:
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
>
Kasza gryczana.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 20:58:57
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?Użytkownik ata napisał:
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
>
> ata
>
>
kuskusem :-)
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 21:29:44
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Użytkownik "ata" <a...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bglpkk$r7r$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym
go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
Zuza swego czasu podała taki przepis:
Papryki nadziewane tunczykiem:
3 czerwone papryki
bulka tarta
2 lyzki masla
farsz:
2 puszki tunczyka w sosie wlasnym, moze byc Heinz lub Rio Mare
2,5 lyzki ziolowego serka Almette
3-4 lyzki czarnych oliwek bez pestek
3 lyzki kaparow
3 lyzki oliwy
sporo pieprzu
Papryki przekroic na pol, oczyscic, troche w srodku posolic.
Tunczyka odsaczyc i zmiksowac z serkiem, kaparami, pokrojonymi oliwkami i
pieprzem.
Farsz wlozyc do wnetrza papryk. Naczynie zaroodporne wysmarowac oliwa.
Ulozyc w nim faszerowane polowki papryk, lekko je posypac bulka tarta
(cienka warstwa), nastepnie polozyc wiorki masla. Piec w piekarniku o temp.
200 stopni, ok. 40 minut.
Zuzka "Poziomka" Groniowska
Pozdrawiam Michał "Ogr" Groniowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |