« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-05-07 20:04:37
Temat: pieczarki i bakłażanbyło tu kiedyś:
pieczarki surowe w plastry w zalewę z oliwy z czosnkiem, zielona pietruszką
i cytryną (sól, pieprz zapewne też były:)- zrobiłam wtedy na bieżąco i było
pyszne.
kojarzy mi się, ze ktoś podał, ze podobnie można zrobić bakłażana i dalej
nie pamiętam:|
Google mnie olały- może ktoś pomoże? :)
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-05-07 22:34:17
Temat: Re: pieczarki i bakłażanfuksa <f...@w...pl> napisał(a):
> było tu kiedyś:
>
> pieczarki surowe w plastry w zalewę z oliwy z czosnkiem, zielona
pietruszką
> i cytryną (sól, pieprz zapewne też były:)- zrobiłam wtedy na bieżąco i
było
> pyszne.
> kojarzy mi się, ze ktoś podał, ze podobnie można zrobić bakłażana i dalej
> nie pamiętam:|
Było chyba tak, że bakłażana trzeba pokroić w cienkie plastry, posolić, po
chwili odsączyć i zgrillować albo usmażyć na patelni bez tłuszczu. I dalej,
jak z pieczarkami.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-05-08 06:34:05
Temat: Re: pieczarki i bakłażanW dniu 2007-05-08 00:34, czeremcha napisał/a:
> Było chyba tak, że bakłażana trzeba pokroić w cienkie plastry, posolić, po
> chwili odsączyć i zgrillować albo usmażyć na patelni bez tłuszczu. I dalej,
> jak z pieczarkami.
Ja wolę inaczej tego bakłażana. Pokroić, posolić, odsączyć plastry.
Poźniej na patelnię grilową.
Jednocześnie podsmażyć duże ilości cebuli pokrojonej w kostkę, czosnek.
Posiekać dość sporo natki z pietruszki.
Układać warstwami na półmisku, czyli warstwa bakłażana, warstwa cebuli z
czosnkiem, posypać natką. I od nowa - warstwa bakłażana ... itd.
Moja rodzina przepada za bakłażanem w ten sposób, a dzieciaki (2 i 5
lat) mogłyby na obiad zjeść tylko to w naprawdę ogromnych ilościach.
Pozdrawiam
--
Anka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |