« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-05 08:46:40
Temat: pierś kaczadzien dobry, pozdrawiam grupowiczow
mam problem z piersią kaczki, najpierw podsmazana potem pieczona, jest
ciut za twarda
jakies rady, a moze przepisy ?
zbyszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-05 09:50:28
Temat: Re: pierś kacza>
> mam problem z piersią kaczki, najpierw podsmazana potem pieczona, jest
> ciut za twarda
my bierzemy 2 biusty i zszywamy ze soba (skora na zewnatrz), nastepnie w tak
utworzony worek wsadzamy cos (np. jablka) i zaszywamy do konca, nastepnie
dusimy
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-05 10:42:54
Temat: Re: pierś kacza
Użytkownik "Zbyszek" <z...@n...home.pl> napisał w wiadomości
news:crg9hg$11k$1@korweta.task.gda.pl...
> dzien dobry, pozdrawiam grupowiczow
>
> mam problem z piersią kaczki, najpierw podsmazana potem pieczona, jest
> ciut za twarda
> jakies rady, a moze przepisy ?
>
Nie podsmażaj. Obłóż jakłkami zmiesznymi z majerankiem, włóż do dobrze
nagrzanego piekarnika, po pół godzinie ogień zmniejsz.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-05 11:14:59
Temat: Re: pierś kaczabatory napisał(a):
> Nie podsmażaj. Obłóż jakłkami zmiesznymi z majerankiem, włóż do dobrze
> nagrzanego piekarnika, po pół godzinie ogień zmniejsz.
> Pozdrówka - Agnieszka
>
wielkie dzieki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-05 13:35:24
Temat: Re: pierś kacza
> mam problem z piersią kaczki, najpierw podsmazana potem pieczona, jest
> ciut za twarda
> jakies rady, a moze przepisy ?
Podgotuj trochę na parze, a potem piecz (albo smaż).
Pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-08 18:08:56
Temat: Re: pierś kacza> dzien dobry, pozdrawiam grupowiczow
> mam problem z piersią kaczki, najpierw podsmazana potem pieczona, jest
> ciut za twarda
> jakies rady, a moze przepisy ?
> zbyszek
Pokrój w dość cienkie plastry i włóż do garnka z musem jabłkowym. Podgotuj
trochę. Na maśle podsmaż rodzynki. Wykładaj na talerz plasterki kaczki,
podaj kluski śląskie, polej je masłem z rodzynkami. Możesz do tego jeszcze
podać borówki lub żurawinę. Pycha.
Pozdrawiam serdecznie.
Barbara.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-09 15:02:29
Temat: Re: pierś kacza
ja robiłem kiedyś w pomarańczach (sok+miąż owoców). też była twarda, jak
dosiłem wg przepisu. dołożyłem do podanego czasu godzinke i było ok.
czasami trzeba dołożyć trochę zdrowego rozsądku do podawanych czasów
gotowania/smażenia itp
> > dzien dobry, pozdrawiam grupowiczow
> > mam problem z piersią kaczki, najpierw podsmazana potem pieczona, jest
> > ciut za twarda
> > jakies rady, a moze przepisy ?
> > zbyszek
>
> Pokrój w dość cienkie plastry i włóż do garnka z musem jabłkowym. Podgotuj
> trochę. Na maśle podsmaż rodzynki. Wykładaj na talerz plasterki kaczki,
> podaj kluski śląskie, polej je masłem z rodzynkami. Możesz do tego jeszcze
> podać borówki lub żurawinę. Pycha.
> Pozdrawiam serdecznie.
> Barbara.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-09 15:17:47
Temat: Re: pierś kaczamlk wrote:
> ja robiłem kiedyś w pomarańczach (sok+miąż owoców). też była twarda, jak
> dosiłem wg przepisu. dołożyłem do podanego czasu godzinke i było ok.
> czasami trzeba dołożyć trochę zdrowego rozsądku do podawanych czasów
> gotowania/smażenia itp
GODZINKE ???? biedna piers, biedna kaczka....
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |