| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-04 09:54:55
Temat: Re: problem - ciasto opada :-(
Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dkf3ss$llo$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Z temperatur? raczej wszystko jest w porz?dku.
> Czy ciasto z 1 kg m?ki i podobnej ilo?ci otr?b pieczesz w jednej dużej
> formie?
> Jako? dużo tych składników, może jakby? rozdzieliła to ciasto na 3-4
> keksówki to chleb miałby większ? mozliwo?ć dobrze wyrosn?ć?
Pierwszy raz, kiedy piekłam ten chleb, ciasta było faktycznie bardzo dużo i
podzieliłam go ma mniejsze porcje do kilku foremek :-). Otrab w zasadzie nie
dodawałam, bo.... nie miałam :-).
A chodzi o to, że ciasto naprawdę pięknie wyrasta, tyle że po jakichś 20
minutach zaczyna opadać........ Zaczynam sie zastanawiać, czy po prostu mój
piekarnik nie jest do niczego............. :-(
> Jest gdzie? forum dyskusyjne o chlebie, użytkownicy specjalizuj? się w
> domowym wypieku chleba, może kto? z nich zna ten przepis?
Poszukam tego forum.....
Dzieki serdeczne!
Pozdrawiam ciepło,
Alexandra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |