Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Alex" <w...@s...pl.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: problem - ciasto opada :-(
Date: Fri, 4 Nov 2005 10:54:55 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <dkfboo$t1a$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: cez159.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1131098713 29738 83.30.201.159 (4 Nov 2005 10:05:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 4 Nov 2005 10:05:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251764
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dkf3ss$llo$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Z temperatur? raczej wszystko jest w porz?dku.
> Czy ciasto z 1 kg m?ki i podobnej ilo?ci otr?b pieczesz w jednej dużej
> formie?
> Jako? dużo tych składników, może jakby? rozdzieliła to ciasto na 3-4
> keksówki to chleb miałby większ? mozliwo?ć dobrze wyrosn?ć?
Pierwszy raz, kiedy piekłam ten chleb, ciasta było faktycznie bardzo dużo i
podzieliłam go ma mniejsze porcje do kilku foremek :-). Otrab w zasadzie nie
dodawałam, bo.... nie miałam :-).
A chodzi o to, że ciasto naprawdę pięknie wyrasta, tyle że po jakichś 20
minutach zaczyna opadać........ Zaczynam sie zastanawiać, czy po prostu mój
piekarnik nie jest do niczego............. :-(
> Jest gdzie? forum dyskusyjne o chlebie, użytkownicy specjalizuj? się w
> domowym wypieku chleba, może kto? z nich zna ten przepis?
Poszukam tego forum.....
Dzieki serdeczne!
Pozdrawiam ciepło,
Alexandra
|