Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "MarekF" <m...@a...alpha.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: przeżyłam głodówkę ;-)
Date: Tue, 7 Sep 2004 19:41:34 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <chkro7$fmh$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <chjtaj$ori$1@news.onet.pl> <chk3u9$oij$1@inews.gazeta.pl>
<chkc32$rpm$1@news.onet.pl> <chkgnv$kap$1@nemesis.news.tpi.pl>
<chkhf5$4pi$1@mamut.aster.pl> <chkk0k$7m8$1@atlantis.news.tpi.pl>
<chkm62$i3i$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: bde5.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1094578759 16081 83.27.246.5 (7 Sep 2004 17:39:19 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 7 Sep 2004 17:39:19 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:40722
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Karolina "duszołap" Matuszewska" <g...@i...wytnij.pl> napisał
w wiadomości news:chkm62$i3i$1@atlantis.news.tpi.pl...
> MarekF wrote:
> A nie śmieszy Cię "Pizza optymalna", do której ciasto robi się z 50g
> smalcu, 1 jajka i 3 żółtek? Przypomina mi to chłopca, którego widziałam
> niedawno pod sklepem spożywczym, jak z zachwytem wcinał jakieś chrupki i
> chwalił, że smakują jak pizza. Zastanawiam się, czy to dziecko kiedyś
> próbowało pizzy. :> No i nie okłamujmy się, lodom optymalnym też daleko
> do dzieł mistrza Grycana. Więc rozumiem, że od dzisiaj, aby nie być
> śmiesznym i nie używać kuriozalnych skrótów myślowych, takich jak
> "smalec wegetariański" czy "optymalna pizza", zamiast np. "lody
> optymalne" napiszesz "zmrożona mieszanina żółtek i tłustej śmietany z
> odrobiną cukru", tak?
>
Witam, Karolino
Zgadzam sie z tym, ze niektorzy przesadzaja.
Optymalna, czy optymalne kojarzy sie wszystkim z DO. Tak jak i smalec. Lody
to cos zimnego, zamrozonego, moja corka kupuje takie , jest to chyba
zamrozony sok, niewiem- nie jem lodow.
jezeli chodzi o pizze -optymalna, to taka pizza na normalnym ciescie, ktora
miesci sie w proporcjach BTW, i ja taka robie raz na jakis czas. Chleb
optymalny to takze chleb produkowany nie tylko przez Janickich, ale takze
chleb "zytni razowy" o obnizonej zawartosci W, np firmy Benus. I nie musi
miec znaku "ZO"
Pozdrawiam
maf
ps. niech pizza bedzie pizza, chleb chlebem, a smalec smalcem
|