Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia quiche

Grupy

Szukaj w grupach

 

quiche

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-05-31 21:24:22

Temat: quiche
Od: "czubaryk" <c...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktos moglby mi podrzucic jakis sprawdzony przepis, bo ostatnio jadlem i
mi w sumie posmakowalo, jadlem cebulowa i paprykowa ale za cholere nie wiem
jak sie do tego zabrac. Bo te przepisy co znalazlem to jakos malo opisu
sposobu przyrzadzania.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-06-01 18:03:06

Temat: Re: quiche
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

czubaryk wrote:

> Czy ktos moglby mi podrzucic jakis sprawdzony przepis, bo ostatnio jadlem i
> mi w sumie posmakowalo, jadlem cebulowa i paprykowa ale za cholere nie wiem
> jak sie do tego zabrac. Bo te przepisy co znalazlem to jakos malo opisu
> sposobu przyrzadzania.
>
>


Quiche z cukinia i boczkiem

ciasto
100 gr masla
150 gr maki
2 zoltka
1 lyzka kwasnej smietany
1/4 lyzeczka soli

Nadzienie
220 ml smietanki
3 jajka
1/4 lyzeczka soli
1/2 lyzeczki pieprzu
1 szklanka startej cukini na duzych oczkach
4 kawalki boczku usmazone na brazowo, i pokruszone
1 szklanka startego sera, najlepiej szwajcarskiego

Rozgrzac piec do 160C/325F.
Zrobic ciasto: Posiekac sol, make i maslo, az drobne, dodac zoltka i
smietane, zagniesc szybko w kule, schlodzic 20 min. Wylozych forme
ciastem, zrobic ladny brzeg i nakluc spod widelcem, piec 12 minut.

Zrobic nadzienie: Zmieszac smietanke i jajka widelcem, dodac reszte
skladnikow i wymieszac, wlac do podpieczonej formy, piec 20 minut albo
az srodek jest sciety, w 180C/350F.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-06-01 19:24:13

Temat: Re: quiche
Od: "czubaryk" <c...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

>
> Quiche z cukinia i boczkiem
>
> ciasto
> 100 gr masla
> 150 gr maki
> 2 zoltka
> 1 lyzka kwasnej smietany
> 1/4 lyzeczka soli
>
> Nadzienie
> 220 ml smietanki
> 3 jajka
> 1/4 lyzeczka soli
> 1/2 lyzeczki pieprzu
> 1 szklanka startej cukini na duzych oczkach
> 4 kawalki boczku usmazone na brazowo, i pokruszone
> 1 szklanka startego sera, najlepiej szwajcarskiego
>
> Rozgrzac piec do 160C/325F.
> Zrobic ciasto: Posiekac sol, make i maslo, az drobne, dodac zoltka i
> smietane, zagniesc szybko w kule, schlodzic 20 min. Wylozych forme
> ciastem, zrobic ladny brzeg i nakluc spod widelcem, piec 12 minut.
>
> Zrobic nadzienie: Zmieszac smietanke i jajka widelcem, dodac reszte
> skladnikow i wymieszac, wlac do podpieczonej formy, piec 20 minut albo
> az srodek jest sciety, w 180C/350F.
> Magdalena Bassett


dzieki bardzo tego mi trzeba bylo :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Calimanesti i okolice
przekąski na impreze
Standardowe przepisy, czyli ile czego na ile osób
chlodnik na upalne...
hałasująca płyta indukcyjna

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »