« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-31 16:13:38
Temat: ryz preparowany - jak zrobic? ;)posmakowal mi...
moze mozna to jakos zrobic w warunkach domowych - probowalem na goracym
powietrzu /mam taka jakby suszarke do popcornu/ cos wyszlo - ale male i
twardawe... w smaku podobne - w koncu tez ryz...
wie ktos jak mozna dojsc mniej wiecej do czegos jak w sklepach sprzedaja?
moze jakos namoczyc tez ryzyk? prazyc na parze albo cos?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-01 00:27:02
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)|Pio| wrote:
> posmakowal mi...
> moze mozna to jakos zrobic w warunkach domowych - probowalem na
> goracym powietrzu /mam taka jakby suszarke do popcornu/ cos wyszlo -
> ale male i twardawe... w smaku podobne - w koncu tez ryz...
> wie ktos jak mozna dojsc mniej wiecej do czegos jak w sklepach
> sprzedaja? moze jakos namoczyc tez ryzyk? prazyc na parze albo cos?
===
Obawiam się, że to jest robione przy podciśnieniu. I to sporym. Więc nie
masz szans.
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-01 09:11:21
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)Pewnie można, tylko po co ? Gotowy kosztyje cos tak około 1 zł.
Netka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-01 12:32:28
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)Użytkownik "waldek" <A...@o...pl>
> ===
> Obawiam się, że to jest robione przy podciśnieniu. I to sporym. Więc
nie
> masz szans.
> ====
podciśnieniu???
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.786 / Virus Database: 532 - Release Date: 04-10-29
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-01 18:56:30
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)
> Pewnie można, tylko po co ? Gotowy kosztyje cos tak około 1 zł.
a nawet 60gr...
ale np dzis i o tej porze raczej nigdzie tego nie kupie.... a bym zjadl z
mila checia ;)
PS - zwykly ryz po prazeniu w goracym powietrzu jest twardy i ale smak ma
calkiem podobny ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-01 19:24:55
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;) dzis i o tej porze raczej nigdzie tego nie kupie.... a bym zjadl z
> mila checia ;)
Oj, kupisz sobie jutro, ponoć jak się na coś dłużej czeka to bardziej się ceni.
Netka, co się zabrała za prażenie kukurydzy
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-01 19:33:02
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)JerzyN wrote:
> Użytkownik "waldek" <A...@o...pl>
>> ===
>> Obawiam się, że to jest robione przy podciśnieniu. I to sporym. Więc
>> nie masz szans.
>> ====
>
> podciśnieniu???
===
Tfu! Oczywiście na odwrót.
Równolegle czytałem o liofilizacji i pozajączkowało mi się. :-)
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-01 22:15:51
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)
> Oj, kupisz sobie jutro, ponoć jak się na coś dłużej czeka to bardziej się
ceni.
a moze jakby nad para je zostawic - zeby troche spuchly...a potem wysuszyc w
goracym powietrzu?
jak kupie - nawet jakbym kupil 1kg tego.. to i tak za 2 dni bede chcial
znow....az mi sie znudzi ;)
> Netka, co się zabrała za prażenie kukurydzy
kukurydza....
hmm.....
a jakie jeszcze nasiona mozna prazyc? :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-02 06:46:42
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)> a moze jakby nad para je zostawic - zeby troche spuchly...a potem wysuszyc w
> goracym powietrzu?
na parze to napewno ten ryż się poprostu ugotuje
> jak kupie - nawet jakbym kupil 1kg tego.. to i tak za 2 dni bede chcial
> znow....az mi sie znudzi ;)
też tak mam, ostatnio z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami,
> > a jakie jeszcze nasiona mozna prazyc? :)
>pyszna jest pszenica ale znam tylko prażoną "fabrycznie "
>
Netka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-02 09:02:33
Temat: Re: ryz preparowany - jak zrobic? ;)
Użytkownik <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:42c6.00000424.41872d51@newsgate.onet.pl...
> > a moze jakby nad para je zostawic - zeby troche spuchly...a potem
wysuszyc w
> > goracym powietrzu?
>
> na parze to napewno ten ryż się poprostu ugotuje
hm....
a jak tylko troszke? tak zeby sie nadgotowal?
> też tak mam, ostatnio z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami,
he?
szpinak moge zrozumiec.... ale pozostale?
> >pyszna jest pszenica ale znam tylko prażoną "fabrycznie "
to ide szukac pszesnicy....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |