« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-01-25 11:49:02
Temat: ser smazonyma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
podczas smazenia?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-01-25 12:48:04
Temat: Re: ser smazonyW dniu 2011-01-25 12:49, PC pisze:
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?
Żółtego to nie, ale taki camembert- o ile jest w całości - to nie wypływa.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-01-25 12:48:12
Temat: Re: ser smazonyPatent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
smażyć i to wszystko
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-01-25 13:39:14
Temat: Re: ser smazonyW dniu 2011-01-25 13:48, firma pisze:
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko
> Pozdrawiam
Dobry sposób, ale raczej tylko przy niewielkich kawałkach sera, bo przy większych to
panierka się
spali zanim ser się roztopi.
Ja osobiście do smażenia używam Mazdamera pokrojonego w kostkę 2x2cm, i obtaczam go
3x w jajku i
bułce tartej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-01-25 13:55:38
Temat: Re: ser smazonyOn 25/01/2011 12:49, PC wrote:
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?
Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
tłuszczu.
Ludek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-01-25 14:07:43
Temat: Re: ser smazonyJak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
Pozdrawiam juliusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2011-01-25 17:31:06
Temat: Re: ser smazonySer Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
można :)
Użytkownik "firma" <hitokazja(wytnij to)@o2.pl> napisał w wiadomości
news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
> Pozdrawiam juliusz
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2011-01-25 17:48:45
Temat: Re: ser smazony"Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> wrote in message
news:ihmkod$4sk$1@news.onet.pl...
|
| Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
| tłuszczu.
Dokladnie. Przy takiej panierce nawet rozcięty camembert nie wypływa.
Bożena.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2011-01-26 00:27:08
Temat: Re: ser smazonyUżytkownik firma napisał:
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko
Dokładnie tak samo jak kotlety de volaille.
I od razu na dosyć głęboki, mocno rozgrzany tłuszcz żeby panierka z obu
stron się ścięła zanim środek rozmarznie.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2011-01-26 07:21:26
Temat: Re: ser smazony
Użytkownik "Karol Wesolowski" <z...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ihn1cu$7id$1@news.task.gda.pl...
> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)
>
> Użytkownik "firma" <hitokazja(wytnij to)@o2.pl> napisał w wiadomości
> news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
>> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
>> Pozdrawiam juliusz
I odpowiadac POD postem tez trzeba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |