Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ser smazony

Grupy

Szukaj w grupach

 

ser smazony

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-01-25 11:49:02

Temat: ser smazony
Od: "PC" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
podczas smazenia?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-01-25 12:48:04

Temat: Re: ser smazony
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-01-25 12:49, PC pisze:
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?

Żółtego to nie, ale taki camembert- o ile jest w całości - to nie wypływa.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-01-25 12:48:12

Temat: Re: ser smazony
Od: "firma" <hitokazja(wytnij to)@o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
smażyć i to wszystko
Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2011-01-25 13:39:14

Temat: Re: ser smazony
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-01-25 13:48, firma pisze:
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko
> Pozdrawiam

Dobry sposób, ale raczej tylko przy niewielkich kawałkach sera, bo przy większych to
panierka się
spali zanim ser się roztopi.

Ja osobiście do smażenia używam Mazdamera pokrojonego w kostkę 2x2cm, i obtaczam go
3x w jajku i
bułce tartej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2011-01-25 13:55:38

Temat: Re: ser smazony
Od: Ludek Vasta <q...@X...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On 25/01/2011 12:49, PC wrote:
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?

Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
tłuszczu.

Ludek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2011-01-25 14:07:43

Temat: Re: ser smazony
Od: "firma" <hitokazja(wytnij to)@o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
Pozdrawiam juliusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2011-01-25 17:31:06

Temat: Re: ser smazony
Od: "Karol Wesolowski" <z...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
można :)

Użytkownik "firma" <hitokazja(wytnij to)@o2.pl> napisał w wiadomości
news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
> Pozdrawiam juliusz
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2011-01-25 17:48:45

Temat: Re: ser smazony
Od: Bożena <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

"Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> wrote in message
news:ihmkod$4sk$1@news.onet.pl...
|
| Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
| tłuszczu.

Dokladnie. Przy takiej panierce nawet rozcięty camembert nie wypływa.

Bożena.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2011-01-26 00:27:08

Temat: Re: ser smazony
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik firma napisał:
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko

Dokładnie tak samo jak kotlety de volaille.

I od razu na dosyć głęboki, mocno rozgrzany tłuszcz żeby panierka z obu
stron się ścięła zanim środek rozmarznie.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2011-01-26 07:21:26

Temat: Re: ser smazony
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Karol Wesolowski" <z...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ihn1cu$7id$1@news.task.gda.pl...
> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)
>
> Użytkownik "firma" <hitokazja(wytnij to)@o2.pl> napisał w wiadomości
> news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
>> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
>> Pozdrawiam juliusz

I odpowiadac POD postem tez trzeba

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Domowym boginiom...
Gotowanie, wino, restauracje i drinki - czyli nasze krakowskie bahanalia
Z serii Urządzenia a co do pieczenia mięsa ?
Urządzenie do siekania cebuli.
Świnia is dead

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »