« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-09-25 13:03:23
Temat: RE: sloiki z miesem
> Czy ktoś z Was wie, co trzeba zrobić, żeby mięsko
> osmiorniczki, czy kalmara
> było delikatne i miękkie po przyrzadzeniu? Znajomi, którzy
> jedli też takie
> cuda skarżyli się, że czesto w restauracjach stworzenia te są
> gumowate i bez
> smaku. W sałatce, którą ja jadłam ryba była przygotowana na
> parze - może to
> jest jakiś sposób?
> Pozdrawiam
> Magda Gierlotka
>
>
Widzialem kiedys w jakims filmie, ze gosc zlowiona osmiornice bral za macki
i walil o kamien. Moze od tego miesko jest mniej gumowate...
Milego dnia,
Mikolaj
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-09-25 13:33:24
Temat: Re: sloiki z miesem> Widzialem kiedys w jakims filmie, ze gosc zlowiona osmiornice bral za
macki
> i walil o kamien. Moze od tego miesko jest mniej gumowate...
Eeee, nie podejrzewam pani, u której kampingowaliśmy o takie okrucieństwo...
Chociaż kto wie???:)
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-25 16:29:27
Temat: Re: sloiki z miesemUżytkownik "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
napisał w wiadomości news:8qnk29$o9t$1@news.tpi.pl...
> > Widzialem kiedys w jakims filmie, ze gosc zlowiona osmiornice bral za
> macki
> > i walil o kamien. Moze od tego miesko jest mniej gumowate...
>
> Eeee, nie podejrzewam pani, u której kampingowaliśmy o takie
okrucieństwo...
> Chociaż kto wie???:)
> Magda
>
Osmiornice nalezy utluc przed przyrzadzeniem, mieso jest wtedy lepsze, a co
do kamienia to chyba najprostszy sposob (o ile ma sie jakis glaz pod reka).
pablo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-26 07:57:23
Temat: Re: sloiki z miesem> Osmiornice nalezy utluc przed przyrzadzeniem, mieso jest wtedy lepsze, a
co
> do kamienia to chyba najprostszy sposob (o ile ma sie jakis glaz pod
reka).
> pablo
Hmmm ale żywą, czy nieżywą? Tzn, jak kupię np mrożoną, to utłuczenie jeszcze
coś da?
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-27 01:03:52
Temat: Re: sloiki z miesemUżytkownik "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
napisał w wiadomości news:8qpko5$9oa$1@news.tpi.pl...
> > Osmiornice nalezy utluc przed przyrzadzeniem, mieso jest wtedy lepsze, a
> co
> > do kamienia to chyba najprostszy sposob (o ile ma sie jakis glaz pod
> reka).
> > pablo
>
> Hmmm ale żywą, czy nieżywą? Tzn, jak kupię np mrożoną, to utłuczenie
jeszcze
> coś da?
> Magda
dowiedzialem sie tego od znajomej ktora takowa rzecz robila ale juz z
martwym zwierzatkiem i nie o kamien a tluczkiem. A czy mrozone sa juz
utluczone? Nie wiem. Na opakowaniu powinno co nieco pisac np. jakis przepis.
pablo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-27 05:58:24
Temat: Re: sloiki z miesem> dowiedzialem sie tego od znajomej ktora takowa rzecz robila ale juz z
> martwym zwierzatkiem i nie o kamien a tluczkiem. A czy mrozone sa juz
> utluczone? Nie wiem. Na opakowaniu powinno co nieco pisac np. jakis
przepis.
> pablo
Dzieki, to moze sie kiedys skusze:)))
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |