Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: M...@n...com
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: RE: sloiki z miesem
Message-ID: <FB4F51546C1BD311A3520008C7089AB8013DFC4E@waeis01nok>
Date: 25 Sep 00 13:03:23 GMT
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8BIT
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Organization: email<>news gateway
X-Mailer: Internet Mail Service (5.5.2650.10)
Lines: 24
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34350
Ukryj nagłówki
> Czy ktoś z Was wie, co trzeba zrobić, żeby mięsko
> osmiorniczki, czy kalmara
> było delikatne i miękkie po przyrzadzeniu? Znajomi, którzy
> jedli też takie
> cuda skarżyli się, że czesto w restauracjach stworzenia te są
> gumowate i bez
> smaku. W sałatce, którą ja jadłam ryba była przygotowana na
> parze - może to
> jest jakiś sposób?
> Pozdrawiam
> Magda Gierlotka
>
>
Widzialem kiedys w jakims filmie, ze gosc zlowiona osmiornice bral za macki
i walil o kamien. Moze od tego miesko jest mniej gumowate...
Milego dnia,
Mikolaj
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|