Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!a
tlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: Juanitos <j...@g...com>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: sok z sokowirówki
Date: Sat, 09 May 2009 19:04:52 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 39
Message-ID: <gu4d7g$kja$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <gts8ad$15h$1@achot.icm.edu.pl> <gtsdth$58f$1@inews.gazeta.pl>
<gtsfto$oho$1@nemesis.news.neostrada.pl> <gtv61o$rt8$1@inews.gazeta.pl>
<gu09lh$482$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<gu26oj$hb6$1@node1.news.atman.pl>
<gu37o2$818$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<4...@r...googlegroups.com>
<gu3h88$gvg$1@atlantis.news.neostrada.pl> <gu49dd$rh2$3@news.wp.pl>
NNTP-Posting-Host: bms235.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1241888816 21098 83.28.238.235 (9 May 2009
17:06:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 9 May 2009 17:06:56 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.21 (Windows/20090302)
In-Reply-To: <gu49dd$rh2$3@news.wp.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:256945
Ukryj nagłówki
gargomel pisze:
> Órzytkownik "Juanitos" napisał:
>> Było pytanie, więc starałem sie odpowiedzieć, że już nawet w zacofanym
>> PRL-u
>> ludzie w Polsce zajmowali się całkiem poważnie techniką. Badania nad
>> mechaniczną
>> obróbką żywności prowadził Instytut Żywności i Żywienia, WAT i wiele
>> innych placówek naukowych z prawdziwego zdarzenia.
>
> weź nie rozśmieszaj ludzi, bo każdy dobrze pamięta te "poważne" badania
> w PRLu:O)
> pamietam jak wybadali że margaryna jest zdrowsza od masła i jak wybadali
> że szpinak ma 10 razy więcej żelaza niż inne zielcho (bo jakiś inżynier
> PRLu się przy pisaniu pomylił), to że mięso jest szkodliwe dlatego go
> nie ma na półkach sklapowych "bo nam baleron, ani schab nie smakuje tak
> jak szczaw", samymi pierdołąmi się zajmowaliscie, czego efekty dzisiaj
> obserwujemy!:O(
>
>
>> To był wówczas kraj inżynierów, a nie jak obecnie kelnerów i domokrążców.
>
> inżynierów? ciekawe skąd, chyba z łapanki z PGRów?:O)
Do Homo cośtam: wyprano ci mózg, nie jesteś temu winien, ale dla
ewentualnie innych:
1. margaryna przyszła z USA jako zdrowsza od masła i tak w pewnym sensie
jest,
2. w sprawie szpinaku pomylono się grubo przez wojną i tak jest do
dzisiaj (jakoś nikt nie poprawił),
3. mięsa wypadało 85 kg rocznie na łba; teraz ok. 17 kg....
Ludzie po studiach byli faktycznie ludźmi wykształconymi, nie jak
obecnie. Powinieneś się leczyć, albo spytać Rodziców, bo chyba nie androidem
....
Juanitos
|