« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-04 20:44:53
Temat: sól morska i cukier nierafinowany
powiedzcie mi, dlaczego sol morska ma takie wlasciwosci, ze chlonie wilgoc?
jakis czas temu kupilam sobie wlasnie morska i droga eksperymentu
przekonalam sie ze z tego wlasnie wzgledu nie nadaje sie zupelnie do
mielenia w mlynku...
a co do nierafinowanego cukru: czemu on tak cuchnie? po otwarciu opakowania
doznania... nie sa przyjemne. ale jak sie doda do czegos to zupelnie nie
czuc...
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-05 08:48:08
Temat: Re: sól morska i cukier nierafinowany>
> powiedzcie mi, dlaczego sol morska ma takie wlasciwosci, ze chlonie wilgoc?
> jakis czas temu kupilam sobie wlasnie morska i droga eksperymentu
> przekonalam sie ze z tego wlasnie wzgledu nie nadaje sie zupelnie do
> mielenia w mlynku...
>
> a co do nierafinowanego cukru: czemu on tak cuchnie? po otwarciu opakowania
> doznania... nie sa przyjemne. ale jak sie doda do czegos to zupelnie nie
> czuc...
>
> pat
Wydaje mi sie, ze kazda sol chlonie wilgoc, co do cukru, moj nie cuchnie. Moze
to jakis dziwny cukier?
pozdrawiam
Kalina
> --
> Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
> PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
> SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-05 10:11:52
Temat: Re: sól morska i cukier nierafinowanyn...@m...ch wrote:
> Wydaje mi sie, ze kazda sol chlonie wilgoc,
ale nie w takim stopniu...
> co do cukru, moj nie cuchnie. Moze
> to jakis dziwny cukier?
nierafinowany - tak jak pisalam :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-05 11:33:46
Temat: Re: sól morska i cukier nierafinowany> n...@m...ch wrote:
>
> > Wydaje mi sie, ze kazda sol chlonie wilgoc,
>
> ale nie w takim stopniu...
>
> > co do cukru, moj nie cuchnie. Moze
> > to jakis dziwny cukier?
>
> nierafinowany - tak jak pisalam :)
>
> pat
Mnie tez o nierafinowany chodzilo. Nigdy nie zauwazylam, ze cuchnie, ale po
twojej uwadze poszlam powachac, rzeczywiscie ma jakis maly zapaszek...
> --
> Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
> PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
> SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-05 17:18:33
Temat: Re: sól morska i cukier nierafinowany
Użytkownik Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@m...pw.edu.pl...
> n...@m...ch wrote:
>
> > Wydaje mi sie, ze kazda sol chlonie wilgoc,
>
> ale nie w takim stopniu...
Patrycjo, sól jest morska a nad morzem jest wilgoci pod dostatkiem - to jej
naturalne środowisko :))) A tak na serio, to sól jodowana nie zbryla się i
nie chłonie wilgoci, bo dodawane są do niej środki anty tym sprawom.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |