« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-12 13:03:12
Temat: sposób podania gościom spaghettiW jaki sposób podać gościom spaghetti Czy w osobnym naczyniu pdać na stół
makaron w osobnym są czy raczej podać na stół już połączone te składniki
oraz czy wypada podać na stół spaghetti w srebnej misce czy raczej w czymś
bardziej wyszukanym
maciej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-12 13:18:12
Temat: Re: sposób podania gościom spaghetti>
> W jaki sposób podać gościom spaghetti Czy w osobnym naczyniu pdać na stół
> makaron w osobnym są czy raczej podać na stół już połączone te składniki
> oraz czy wypada podać na stół spaghetti w srebnej misce czy raczej w czymś
> bardziej wyszukanym
jak chcesz podać stylistycznie poprawnie, to wymieszane musi być.
Odcedzasz, ale nie płuczesz makaron po gotowaniu i dajesz do sosu, aby
się przegryzło. Na to parmezan z tarki, ale niech sobie to każdy na
talerzu zrobi.
Srebrna miska to oczywiście za mało. Potrzebujesz przynajmniej złotych z
rubinowymi rączkami a łyżki najlepiej tytanowe z platonowo-irydową
powłoką.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-12 13:30:41
Temat: Re: sposób podania gościom spaghettiFrom: "yagoo" <w...@a...net>
W jaki sposób podać gościom spaghetti Czy w osobnym naczyniu pdać na stół
makaron w osobnym są czy raczej podać na stół już połączone te składniki
oraz czy wypada podać na stół spaghetti w srebnej misce czy raczej w czymś
bardziej wyszukanym
maciej
===========
Maciej, spaghetti, podobnie jak pizza, jest codziennym, zwyklym pozywieniem
Wlochow.
Zastawa normalna.
Nie zapomnij obok widelca podac lyzki!
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-12 13:46:49
Temat: Re: sposób podania go?ciom spaghetti
>
>W jaki sposób poda? go?ciom spaghetti Czy w osobnym naczyniu pda? na stó?
>makaron w osobnym s? czy raczej poda? na stó? ju? po??czone te sk?adniki
>oraz czy wypada poda? na stó? spaghetti w srebnej misce czy raczej w czym?
>bardziej wyszukanym
>maciej
>===========
>Maciej, spaghetti, podobnie jak pizza, jest codziennym, zwyklym pozywieniem
>Wlochow.
>Zastawa normalna.
>Nie zapomnij obok widelca podac lyzki!
>barbara
a mamma wloska, lubo tez kucharz pierwszej wody jeszcze Ci powie,
ze miesza sie sos z makaronem przed podaniem i zawsze sie niesie
sos do makaronu a nie inaczej!
luzem podac starty /uheblowany ser.
podac raczej nie w srebrnym naczyniu...to troche jakbys nozki na
zimno podal w srebrnej misce. gliniana , mazana jakas polewa
chyba bardziej pasuje. albo biala porcelanowa. byle duza!!!!
Krysia
P.S. Moze tez byc sagan od makaronu jesli ladny ;))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-12 15:25:50
Temat: Re: sposób podania go?ciom spaghetti
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci > a mamma wloska, lubo tez kucharz pierwszej wody jeszcze Ci
powie,
> ze miesza sie sos z makaronem przed podaniem i zawsze sie niesie
> sos do makaronu a nie inaczej!
>
> luzem podac starty /uheblowany ser.
>
> podac raczej nie w srebrnym naczyniu...to troche jakbys nozki na
> zimno podal w srebrnej misce. gliniana , mazana jakas polewa
> chyba bardziej pasuje. albo biala porcelanowa. byle duza!!!!
>
> Krysia
>
> P.S. Moze tez byc sagan od makaronu jesli ladny ;))
> K.T. - starannie opakowana
wlasnie mam przed nosem caly sagan bolognese.
i na pewno nie bede jadla ze srebrnej zastawy.
duzy gliniany talerz i juz!!! widelec, lycha i pelna micha! :))))))))
Mechcia
wpada ktos na to bolognese?
ale nie mam parmezanu, musi wystarczyc zwykly zolty syr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-13 05:36:25
Temat: Re: sposób podania go?ciom spaghettiJa podaję tradycyjnie. to znaczy nakładam w kuchni, kazdemu na osobny
talerzyk, potem układam na talerzu tak, aby kazdemu sie wydawało, ze dostał
arcydzieło sztuki kulinarnej. Zanoszę gościom talerze, łyzki i widelce
podaję wcześniej i ... jemy
A ile radości przy jedzeniu takiej potrawy w większym gronie
pozdrowienia
anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-13 06:05:12
Temat: Re: sposób podania go?ciom spaghettiOn Thu, 13 Jun 2002 07:36:25 +0200, "Anna"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>Ja podaję tradycyjnie. to znaczy nakładam w kuchni, kazdemu na osobny
>talerzyk, potem układam na talerzu tak, aby kazdemu sie wydawało, ze dostał
>arcydzieło sztuki kulinarnej. Zanoszę gościom talerze, łyzki i widelce
>podaję wcześniej i ... jemy
>A ile radości przy jedzeniu takiej potrawy w większym gronie
>pozdrowienia
>anka
>
a co zaplatasz spaghetti w jakies misterne wzory, warkocze oraz
wience???
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-13 08:29:07
Temat: Re: sposób podania go?ciom spaghetti> a co zaplatasz spaghetti w jakies misterne wzory, warkocze oraz
> wience???
>
No co ty, zeby ostyglo.
ja tylko wycieram talerz dookola, zeby nie byl zapackany, a potem posypujei
przyozdabiam to czyms (sposobów przybierania jest wiele od parmezanu do
jakies zieleninki-natka pietruszki, salatka, ... zalezy co mam pod reka),
zeby ladnie wygladalo jak sie postawi na stole.
:))
na moich gosci dziala
pozdrowienia
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-13 20:50:21
Temat: Re: sposób podania gościom spaghettiWitam.
Swego czasu byłem w kilku fajnych knajpach włoskich w Zurichu i w przypadku
spaghetti familia (wiele różnych sosów - ok. 7) na stole podaje się wielki
gar z makaronem (coś w rodzaju naszej wazy na zupę), w małych miseczkach
podano sosy, oczywiście widelce i łyżki (obowiązkowo) i tu uwaga, uwaga -
takie fajne "śliniaki", aby goście się nie poubrudzali. ;-) Fakt - po
godzinnym jedzeniu i delektowaniu się śliniaki były, hmmm, w opłakanym
stanie.
Oczywiście do tego różne rodzaje wina - w zależności od sosu.
pozdrawiam
Pararobert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |