Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sushi przepis

Grupy

Szukaj w grupach

 

sushi przepis

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 16


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-02 14:27:25

Temat: sushi przepis
Od: monikamil <k...@m...info> szukaj wiadomości tego autora

jakby ktos chcial sprobowac robienia - a wierzcie mi mozna samemu
zrobic nawet lepsze sushi niz w wiekszosci sushibarow - zapraszam tutaj:
http://sushi.balony.pl

Pozdrawiam
KM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-01-02 15:42:06

Temat: Re: sushi przepis
Od: "turecky " <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

monikamil <k...@m...info> napisał(a):

> jakby ktos chcial sprobowac robienia - a wierzcie mi mozna samemu
> zrobic nawet lepsze sushi niz w wiekszosci sushibarow - zapraszam tutaj:
> http://sushi.balony.pl
>
1. wasabi lepiej kupić w proszku
2. ryż gotuje się inaczej
3. naczynia muszą być drewniane
4. podstawowe pojęcia: maki, nigiri
itp. itd.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-01-02 15:48:57

Temat: Re: sushi przepis
Od: monikamil <k...@m...info> szukaj wiadomości tego autora

> 1. wasabi lepiej kupić w proszku
lepiej, ale do nie dawno bylo ciezko dostepne
> 2. ryż gotuje się inaczej
ryż gotuje sie tak jak komu dobrze wychodzi, dla mnie tak jest dobrze :-)
inna sprawa, ze wiekszosc przepisow podaje podobnie do mojego, jak Ty
gotujesz ?
> 3. naczynia muszą być drewniane
powinny byc :-)
> 4. podstawowe pojęcia: maki, nigiri
> itp. itd.
te pojecia nie sa niezbedna wiedza do zrobienia sushi :-)

dziwi mnie troche stanowczosc opini

pozdrawiam
KM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-01-02 16:08:00

Temat: Re: sushi przepis
Od: monikamil <k...@m...info> szukaj wiadomości tego autora

> 1. wasabi lepiej kupić w proszku
> 2. ryż gotuje się inaczej
> 3. naczynia muszą być drewniane
> 4. podstawowe pojęcia: maki, nigiri

a jeszcze dodam, ze strona bedzie wkrotce mocno uaktualniona, chetnie
ponownie poznam Twoja opinie, dam tutaj znac, czekam na info o tym ryzu

Pozdrawiam
KM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-01-02 16:15:44

Temat: Re: sushi przepis
Od: "ZbyszekZ" <z...@g...com> szukaj wiadomości tego autora



On Jan 2, 4:42 pm, "turecky " <t...@g...pl> wrote:
> monikamil <k...@m...info> napisał(a):
>
> > jakby ktos chcial sprobowac robienia - a wierzcie mi mozna samemu
> > zrobic nawet lepsze sushi niz w wiekszosci sushibarow - zapraszam tutaj:
> >http://sushi.balony.pl1. wasabi lepiej kupić w proszku
> 2. ryż gotuje się inaczej
> 3. naczynia muszą być drewniane
> 4. podstawowe pojęcia: maki, nigiri
> itp. itd.

A Ty co? Z tureckiego kazania się urwałeś? ;-)
Ryż się gotuje tak aby był kleisty, jak masz inny przepis to podaj,
ten ze strony daje niezły efekt.
Wasbi w proszku to jak kawa instant, inna sprawa że to co u nas
sprzedają to w większości tenże instant rozrobiony.
Naczynia muszą być czyste, a nie drewniane.
a słowniczek pojęć by się przydal, do szpanowania głownie, jaki to
z kucharza znawca.

--
ZZ@private

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-01-02 17:26:03

Temat: Re: sushi przepis
Od: "Marble" <h...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "monikamil" <k...@m...info> napisał w wiadomości
news:459a8360$1@news.home.net.pl...

> a jeszcze dodam, ze strona bedzie wkrotce mocno uaktualniona, chetnie

I koniecznie usun ortografy bo wyglada to strasznie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-01-02 20:01:22

Temat: Re: sushi przepis
Od: "kaskA" <k...@g...net> szukaj wiadomości tego autora


monikamil napisał(a):
specjalnego ryzu do sushi nigdy nie moczylam...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-01-02 21:51:56

Temat: Re: sushi przepis
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

kaskA wrote:
> monikamil napisał(a):
> specjalnego ryzu do sushi nigdy nie moczylam...
>

Bo tez ryzu do susi sie nie moczy, tylko plucze, i nie zanadto, bo
wlasnie skrobia na powierzchni ziarenek powinna pozostac, zeby ryz sie
kleil.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-01-02 22:30:05

Temat: Re: sushi przepis
Od: monikamil <k...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Bo tez ryzu do susi sie nie moczy, tylko plucze, i nie zanadto, bo
> wlasnie skrobia na powierzchni ziarenek powinna pozostac, zeby ryz sie
> kleil.

kolejne kategoryczne stwierdzenie i raczej nietrafne, japonczycy
pozostawiaja ryz nawet do godziny by nasiakl, nie widzialem zadnego
powaznego przepisu na ryz do sushi bez tego zabiegu, to samo tyczy sie
plukania az woda bedzie przejrzysta, z doswiadczen wlasnych wiem, ze im
lepiej ryz jest wyplukany tym lepszy - nie widze zadnej zaleznosci
kleistosci / plukanie

Pozdrawiam
KM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-01-02 23:16:15

Temat: Re: sushi przepis
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

monikamil wrote:

> nie widze zadnej zaleznosci
> kleistosci / plukanie

naprawde? moim zdaniem jest ogromna roznica w sypkosci ugotowanego ryzu,
ktory byl plukany czy tez nie. Wiadomoo, ze ryz do sushi jest innego
gatunki i klei sie bardziej niz inne, mimo to wydaje mi sie, ze
wyplukanie go do cna pozbawi go duzej ilosci skrobii i zmniejszy kleistosc.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

WISNIE
Obiad!
Expres Ciśnieniowy Krups - opinie.
DO OPIXA
MASŁO

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »