« poprzedni wątek | następny wątek » |
101. Data: 2005-11-04 13:38:54
Temat: Re: suszona kielbasaKrystyna Chiger wrote:
>Kondziorek wrote:
>
>
>>Zdaje się, że właśnie odwracasz kota ogonem.
>>
>>Ucze sie od mistrza
>>
>>
>>
>Kocie, co oni z Tobą robią ?!!
>
>
>
Nie wiem. Wole nie wiedziec.
Kot
--
Zadbaj o bezpieczeństwo, także zimą - zmień opony! http://www.motoricus.pl - testy i
rekomendacje opon zimowych. Największy wybór felg. Bagażniki i boxy na narty.
Atrakcyjne promocje, dostawa gratis! Zapraszamy!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
102. Data: 2005-11-04 13:39:35
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek wrote:
>>A szynka parmenska to potrawa regionalna? A wina burgundzkie? Ej, kazdy
>>produkt trzeba przeciez GDZIES wyprodukowac...
>
>
> Tak jak najbaardziej szynka parmenska to regionalna (bynajmmniej na pocatku
> swojego zywota byla)
szynka parmeńska (według norm unijnych) musi być robiona w Parmie.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
103. Data: 2005-11-04 13:39:44
Temat: Re: suszona kielbasaKrystyna Chiger wrote:
>Kot wrote:
>
>
>
>>Ale knur NAPRAWDE smierdzi. Mieso mu smierdzi. Tak samo, jak mieso capa.
>>Nic na to nie poradzisz. Normalnie sie tego nie jada...
>>
>>
>
>Niektóre sery też naprawde smierdza. Kazdy smierdziel znajdzie swego
>amatora :)
>
>
>
Tyz prawda, ja tam lubie munstera ;)
Kot, wielbiciel serowych smierdziuchow
--
Zadbaj o bezpieczeństwo, także zimą - zmień opony! http://www.motoricus.pl - testy i
rekomendacje opon zimowych. Największy wybór felg. Bagażniki i boxy na narty.
Atrakcyjne promocje, dostawa gratis! Zapraszamy!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
104. Data: 2005-11-04 13:41:15
Temat: Re: suszona kielbasaKrysia Thompson wrote:
>
>
>To co robi saletra czy jak jej tam?. Moze nie w chlebie ale chyba
>w wedlinach? W ogole nie wiem co to saletra, ale czasem sie o
>ucho obije
>
>
Zachowuje apetycznie rozowy koror.
Kot i dzidzia w apetycznych rozach tez, ide ukonsic
--
Zadbaj o bezpieczeństwo, także zimą - zmień opony! http://www.motoricus.pl - testy i
rekomendacje opon zimowych. Największy wybór felg. Bagażniki i boxy na narty.
Atrakcyjne promocje, dostawa gratis! Zapraszamy!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
105. Data: 2005-11-04 13:44:14
Temat: Re: suszona kielbasaWaldemar Krzok wrote:
>Kondziorek wrote:
>
>
>
>>>A szynka parmenska to potrawa regionalna? A wina burgundzkie? Ej, kazdy
>>>produkt trzeba przeciez GDZIES wyprodukowac...
>>>
>>>
>>Tak jak najbaardziej szynka parmenska to regionalna (bynajmmniej na pocatku
>>swojego zywota byla)
>>
>>
>
>szynka parmeńska (według norm unijnych) musi być robiona w Parmie.
>
>
No wlasnie, sprzedaje sie ja pewnie tez tylko tam, taka potrawa
regionalna ;)
Kot
--
Zadbaj o bezpieczeństwo, także zimą - zmień opony! http://www.motoricus.pl - testy i
rekomendacje opon zimowych. Największy wybór felg. Bagażniki i boxy na narty.
Atrakcyjne promocje, dostawa gratis! Zapraszamy!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
106. Data: 2005-11-04 13:44:46
Temat: Re: [1/2 OT] bylo: suszona kielbasaOn Fri, 4 Nov 2005 14:17:49 +0100, Maciek
<d...@p...onet.pl> wrote:
>(...)
>
>Ta plomienna dyskusja wygonila mnie do sklepu, a tam:
>
>- szynka babuni
>
>- lopatka gajowego
>
>- schab dziadka
>
>- karczek cioci
>
>... i odechcialo mi sie jesc. Niniejszym zaczynam zbierac glosy pod petycja
>do producentow wedlin, zeby zatrudnili pr-owcow.
Za kazdym razem, kiedy jestem w Polsce, ide do jakiegos sklepu
stosownego, widze te nazwy, zazwyczaj z zupelnym pominieciem
daziadka i wtedy skladam zazalenie do pani sklepowej
ze to jest dyskryminacja i gdzie jest kielbaska dziadunia...
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
107. Data: 2005-11-04 13:45:52
Temat: Re: suszona kielbasaOn Fri, 4 Nov 2005 14:19:02 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:dkfmhk$ep8$1@atlantis.news.tpi.pl...
>Kondziorek napisa?(a):
>> Dokladnie tak jak piszesz
>> Slaska wyodzi sie ze slaska
>> A ze robiona jest w roznych miejscach Polski?
>> Coz Jak ktos tu juz napisal brak zastrzezen "znakowych" czy tez raczej
>> nazewnictwa
>
>B??d, to wina norm bran?owych funkcjonuj?cych w PRL-u.
>pozdr. Jerzy
>
>Tyle ze w PRL-u Krakowska byla w Krakowie produkowana a Slaska poza slaskiem
>ze swieczka szukac bylo
>Wiec raczej wina braku zastrzezen nazewnictwa
Slaska we Wroclawiu byla zawsze, moze Wroclaw to Slask, ale dla
mnie to raczej DOLNY Slask!
Pierz, torunska tez byla
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
108. Data: 2005-11-04 13:48:36
Temat: Re: [1/2 OT] bylo: suszona kielbasaKrysia Thompson wrote:
> Za kazdym razem, kiedy jestem w Polsce, ide do jakiegos sklepu
> stosownego, widze te nazwy, zazwyczaj z zupelnym pominieciem
> daziadka i wtedy skladam zazalenie do pani sklepowej
mnie się ostatnio pytali w sklepie jak kupowałem szynkę, czy chcę szynkę
rzeźnika, bo akurat tańsza jest, to powiedziałem, że wolę jednak wieprzową.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
109. Data: 2005-11-04 13:48:54
Temat: Re: suszona kielbasaOn Fri, 04 Nov 2005 14:39:35 +0100, Waldemar Krzok
<w...@c...de> wrote:
>Kondziorek wrote:
>
>>>A szynka parmenska to potrawa regionalna? A wina burgundzkie? Ej, kazdy
>>>produkt trzeba przeciez GDZIES wyprodukowac...
>>
>>
>> Tak jak najbaardziej szynka parmenska to regionalna (bynajmmniej na pocatku
>> swojego zywota byla)
>
>szynka parme?ska (wed?ug norm unijnych) musi by? robiona w Parmie.
>
>Waldek
jak rowniez ocet balsamiczny z Modeny musi miec numer i lakowana
pieczatke
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
110. Data: 2005-11-04 13:49:34
Temat: Re: suszona kielbasaOn 4 Nov 2005 14:41:15 +0100, t...@g...pl (Kot) wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>>
>>
>>To co robi saletra czy jak jej tam?. Moze nie w chlebie ale chyba
>>w wedlinach? W ogole nie wiem co to saletra, ale czasem sie o
>>ucho obije
>>
>>
>Zachowuje apetycznie rozowy koror.
>
>Kot i dzidzia w apetycznych rozach tez, ide ukonsic
>
>--
Znaczy teraz nie bedzie Krewetka ino Saletra
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |