« poprzedni wątek | następny wątek » |
171. Data: 2005-11-04 18:32:10
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek wrote:
>>>To o czym piszesz tez jest mozliwe
>>>Skad pewnosc ze to oryginalne przetwory?
>>>nie ma pewnosci, jak i nie ma pewnosci ze to nie byly oryginalne
>>>Jednak w hipermarketach znajdziesz zapewne i takie i takie
>>
>>jak znajdziesz to możesz zgłosić zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
>>
>>Waldek
>
>
> Malo podrobek jest?
> Wez przestan
to znaczy lubisz, jak cię oszukują?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
172. Data: 2005-11-04 18:33:02
Temat: Re: suszona kielbasaDnia 2005-11-04 19:31:43 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kondziorek* skreślił te oto słowa:
> Bynajmniej nie (celowo uzyte w tym monencie)- (bynajmniej <wcale, zupełnie,
> ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nieGłos miał
> donośny, ale bynajmniej nie przykry.
> Z miłością bynajmniej się nie taił.- )>- http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119
Teraz pora na wykład o interpunkcji ;D
Bo niestety masz z tym poważny problem.
> Nie brakuje mi klasy
> Bylem nader grzeczny
> Jesli ktos mieszka poza granicami kraju (a chyba w tym przypadku tak wlasnie
> jest) jest Polonusem
> Czy tego chcesz czy nie
> (tak na marginesie - polonus - http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=21706
> typ staroświeckiego Polaka
> <n.-łac. Polonus Polak> )
Mhm, bo ja oczywiście znowu nic nie rozumiem, i mam problem z odczytaniem
intencji Twych, ehhh...
Przy okazji możesz wyjaśnić co wskazuje, ze Pierz jest staroświecką Polką?
> Ja skonczylem dyskusje na ten temat (i wedlin) a Wy mozecie robic co chcecie
> heh
Eeee, nie uciekaj.
> Znudzilo mnie udowadnianie ze norma okresla cos od-do
> To tak jabyscie kupili stalowo i twierdzili ze to zel;iwo bo przeciez i
> jedno i drugie to stop zelaza z weglem
A co to 'stalowo'?
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
173. Data: 2005-11-04 18:33:28
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Maciej Jastrzebski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
wiadomości news:dkg85d$9s7$2@news.lublin.pl...
> Kondziorek <k...@o...bmj.net.pl> wrote:
>
>
> > No dobrze kupiles oryginaly
> > Ale powtorze malo jest podrobek?
> > Dobrze kupiles szynke wyprodukowana w Parmie (nie spytam skad pewnosc
bo
> > skoro mowisz to chyba wiesz)
> > I Chorizo wyprodukowane w Hiszpanii (patrz wyzej)
> > Powiem tylko jedno Kupisz np telewizor z napisem made In Japan...
> > skad pewnosc ze on jest wyprodukowany w Japonii?
>
> Stąd, że telewizora nie mam w zwyczaju kupować na targu u naszych braci
zza
> wschodniej granicy.
>
> > znikad
> > Z nalepki li tylko
> > Wierzysz wszyskiemu co napisane?
> > Bo ja nie
>
> W każdym razie bardziej wierzę w napis na nalepce na moim telewizorze,
niż w
> różne rzeczy przeczytane na Usenecie. ;)
>
> > I przyznaje sie uczciwie ze bladze czasem ale w przypadku ulepszaczy
jestem
> > pewiem ze norma nakazuje ich uzywanie
>
> Ale może jednak nie zawsze?
>
> > A co do szynki parmenskiej tez nie sadze zeby zmienili Jej recepture od
> > wiekow taka sama
> > Tak jak i chorizo.
>
> No to mamy dwie możliwości: albo norma nie wymusza dodatków we
wszystkich
> przypadkach, albo nakazuje dodawanie takiej ilości 'ulepszaczy', jaka i
tak
> się znajdowała w tradycyjnie produkowanych wędlinach. Ani jedno ani drugie
mi
> specjalnie nie przeszkadza. Chcę sobie kupić coś bez ulepszaczy - proszę
> bardzo. Chcę sobie kupić parówki z zawartością mięsa 5% - też nie ma
sprawy.
> Wolność wyboru.
>
> A wracając do tego mitycznego unijnego przepisu - miło by było, gdybyś
jednak
> miał jakieś większe wsparcie, niż rozmowa z rzeźnikiem.
>
> Pedro.
No coz jesli rzeznik znajacy sie na rzeczy nie jest dla Ciebie wiarygodnym
zrodlem informacji...
Ja w tym momencie EOT definitywnie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
174. Data: 2005-11-04 18:35:07
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Lia" <L...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:hq49u185bcrb.dlg@iska.from.poznan...
> Dnia 2005-11-04 19:06:26 w sprzyjających i niepowtarzalnych
okolicznościach
> przyrody grupowicz *Kondziorek* skreślił te oto słowa:
>
>
> >> Tak w skrócie Kondziorkowi chodzi o to, że polskie wędliny sa dobre, bo
co
> >> wędlina to inaczej smakuje, a wszystkie wędliny z reszty UE smakują
> >> jednakowo, więc są niedobre - i jesli ktoś je kupuje to ma coś nie tak
ze
> >> smakiem.
> >> Twierdzi tak, bo sam próbował i mu znajomi opowiadali.
> >
> > Tak w skrocie to nic nie zrozumialas
>
> Oczywiście, Kondziorku :)
>
> >
> >> Jedyne co możemy zrobić to pochylić ze współczuciem głowy nad zmysłem
> > smaku
> >> Kondziorka.
> > Coz kazdy sadzi po sobie
>
> Oczywiście, Kondziorku :)
>
> > a tak BTW to po Twojej (wybacz) zalosnej odpowiedzi widac dobitnie jak
> > uwaznie czytasz wypowiedzi nie tylko moje ale i innych uzyszkodnikow
tego
> > forum
>
> Bardzo uważnie, Kondziorku.
> Ale udowadniaj dalej, że Twoje wyobrażenia mają jakiekolwiek podstawy. I
> nie zapomnij potupać nóżętami ;>
>
>
> > Możemy też w akcie miłosierdzia zacząc mu przytakiwać, żeby nie
> >> tkwił w poczuciu wszechogarniającego go spisku na prk.
> >>
> > Wiesz jest jedna rzecz ktorej u ludzi nienawidze
> > Litosci
>
> Hmmm, znowu masz problem...
>
>
> > Pomysl na drugi raz zanik cokolwiek napiszesz
>
> Dobrze, Kondziorku.
>
> <chwila namysłu>
> Jak Ci trzy osoby mówią, ze jesteś pijany - nie kłóć się. Idź wytrzeźwieć
> :)
Jak Ci trzy osoby mowia ze jestes pijany sprawdz czy One nie pily a pozniej
zastanoww sie czy Ty pilas
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
175. Data: 2005-11-04 18:41:16
Temat: Re: suszona kielbasa
>Nie brakuje mi klasy
>Bylem nader grzeczny
>Jesli ktos mieszka poza granicami kraju (a chyba w tym przypadku tak wlasnie
>jest) jest Polonusem
>Czy tego chcesz czy nie
>(tak na marginesie - polonus - http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=21706
>typ staro?wieckiego Polaka
><n.-?ac. Polonus Polak> )
>
>Ja skonczylem dyskusje na ten temat (i wedlin) a Wy mozecie robic co chcecie
>heh
>Znudzilo mnie udowadnianie ze norma okresla cos od-do
>To tak jabyscie kupili stalowo i twierdzili ze to zel;iwo bo przeciez i
>jedno i drugie to stop zelaza z weglem
Mi wystarczy, ze jestem Polka i zupelnie nie staroswiecka...mam
swiadkow :P
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
176. Data: 2005-11-04 18:41:25
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Kondziorek" <k...@o...bmj.net.pl> napisał w wiadomości
news:dkg94e$8q1$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
>
> > > Powiem tylko jedno Kupisz np telewizor z napisem made In Japan...
> > > skad pewnosc ze on jest wyprodukowany w Japonii?
> >
> > Stąd, że telewizora nie mam w zwyczaju kupować na targu u naszych
braci
> zza
> > wschodniej granicy.
Tez nie kupuje u "naszych przyjaciol zza wschdniej granicy"
Tyle tylko ze 6 lat pracowalem w hurtowni RTV i wiem jakie przekrety sa
robione i co ludzie kupuja w sklepach FIRMOWYCH z nalepkami "Made In Japan"
> > > znikad
> > > Z nalepki li tylko
> > > Wierzysz wszyskiemu co napisane?
> > > Bo ja nie
> >
> > W każdym razie bardziej wierzę w napis na nalepce na moim telewizorze,
> niż w różne rzeczy przeczytane na Usenecie. ;)
Zgoda nie mozna slepo wierzyc w usenet
> > > I przyznaje sie uczciwie ze bladze czasem ale w przypadku ulepszaczy
> jestem pewiem ze norma nakazuje ich uzywanie
> >
> > Ale może jednak nie zawsze?
Jedno przyznam ze sa odstepstwa... nieliczne zreszta Wystepuja glownie w
przypadku prastarych receptur (wiele z nich jest prawnie chronionych)
> > > A co do szynki parmenskiej tez nie sadze zeby zmienili Jej recepture
od
> > > wiekow taka sama
> > > Tak jak i chorizo.
> >
> > No to mamy dwie możliwości: albo norma nie wymusza dodatków we
> wszystkich przypadkach, albo nakazuje dodawanie takiej ilości
'ulepszaczy', jaka i
> tak się znajdowała w tradycyjnie produkowanych wędlinach. Ani jedno ani
drugie
> mi specjalnie nie przeszkadza. Chcę sobie kupić coś bez ulepszaczy -
proszę
> > bardzo. Chcę sobie kupić parówki z zawartością mięsa 5% - też nie ma
> sprawy.
> > Wolność wyboru.
patrz wyzej
> > A wracając do tego mitycznego unijnego przepisu - miło by było, gdybyś
> jednak
> > miał jakieś większe wsparcie, niż rozmowa z rzeźnikiem.
> >
> > Pedro.
No coz jesli rzeznik znajacy sie na rzeczy nie jest dla Ciebie wiarygodnym
zrodlem informacji...
Ja w tym momencie EOT definitywnie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
177. Data: 2005-11-04 18:42:31
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek wrote:
> Teraz powiem Ci ze bzdury kompletne piszesz ale wierz ssobuie w to
> umrzesz szczesliwsza
> Tak sie sklada ze juz pisalem skad mam takie wiadomosci
> Moge dodac jeszcze iz ciotka mojej zony jest wlascicielka zakladu
> rzezniczego i rowniez potwierdzila moje slowa
> a szukac nie bede chocby dla tego ze mam wiele lepszych zajec niz szukanie
> potwierdzenia czegos czego jestem pewien
no to podaj choć proszę jakie wędliny wymagają jakich ulepszaczy, bo po
prostu nie rozumiem. Patrzyłem do książek żony z przepisami unijnymi i
tam nic takiego nie ma. Jest napisane, że salami ma zawierać czosnek, na
przykład. Jest napisane jaki jest skład np. takiego kebaba.
Reszta za 2 godziny, idę na trening
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
178. Data: 2005-11-04 18:42:58
Temat: Re: suszona kielbasa
>
>Przy okazji mo?esz wyja?ni? co wskazuje, ze Pierz jest staro?wieck? Polk??
>
>
No, no, zaraz w ucho :P
Pierz, moze antyczny ale nie staroswiecki
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
179. Data: 2005-11-04 18:44:37
Temat: Re: suszona kielbasaDnia 2005-11-04 19:46:18 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kondziorek* skreślił te oto słowa:
>> Teraz pora na wykład o interpunkcji ;D
>> Bo niestety masz z tym poważny problem.
>
> FYI jesli komus zwracasz uwage sama pozostan nieomylna
Nieomylny to jest tylko papież.
Nie mam takich ambicji ;)
>> Przy okazji możesz wyjaśnić co wskazuje, ze Pierz jest staroświecką Polką?
>
> Widac ze nie rozumiesz kontekstu ale to juz Twoj nie moj problem
Znaczy się nie potrafisz mi tego wyjaśnić, tak jak nei potrafisz podać
przepisów UE. Przyjmuję do wiadomości.
>> A co to 'stalowo'?
>> --
> to samo co stalowo tyle ze pisane przez O
stalOwo czy stalowO?
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
180. Data: 2005-11-04 18:45:30
Temat: Re: suszona kielbasaDnia 2005-11-04 19:42:58 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Krysia Thompson* skreślił te oto słowa:
>>Przy okazji mo?esz wyja?ni? co wskazuje, ze Pierz jest staro?wieck? Polk??
>>
>>
>
> No, no, zaraz w ucho :P
>
> Pierz, moze antyczny ale nie staroswiecki
Mi? Mi w ucho?
Ja nie dostrzeham symptomów, toteż chętnie bym poznała obserwacje
Kondziorka ;P
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |