Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia suszone pomidory i feta

Grupy

Szukaj w grupach

 

suszone pomidory i feta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-11-11 00:13:39

Temat: suszone pomidory i feta
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chodzi mi po głowie takie właśnie połączenie, jako farsz do kurczęcych
cycków czy czegoś podobnego. I tu moje pytanie czy cos do takiego farszu
należy dodać czy może same pomidory byłyby lepsze. Do tego pasują mi
pieczone ziemniaki (chyba, że się mylę). Tylko co surówką do takiego
zestawu. Podpowiedzi i sugestie mile widziane.

Anet ze smakiem na coś a może na kogoś (zbyt późna godzina by myśleć)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-11-11 00:22:56

Temat: Re: suszone pomidory i feta
Od: "Justyna - walkie!" <walkie_bez@_spamu.wroclaw.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Anet napisał(a):
>
> Chodzi mi po głowie takie właśnie połączenie, jako farsz do kurczęcych
> cycków czy czegoś podobnego. I tu moje pytanie czy cos do takiego farszu
> należy dodać czy może same pomidory byłyby lepsze. Do tego pasują mi
> pieczone ziemniaki (chyba, że się mylę). Tylko co surówką do takiego
> zestawu. Podpowiedzi i sugestie mile widziane.
>
> Anet ze smakiem na coś a może na kogoś (zbyt późna godzina by myśleć)
>
>
>
Ja kiedy takie połączenie zrobiłam ale dla mnie za słone. Pomidory
suszone są słone, feta to juz nie mówię. Dla mnie średnio dobre ale
spróbuj jak masz chęć. Do tego pieczone ziemniaki super sprawa. Mi do
tego pasuje ieczony ziemniak w folii ze smietaną i sałatka jakas z
kapusty pekinskiej.



--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-11-11 00:31:09

Temat: Re: suszone pomidory i feta
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ja kiedy takie połączenie zrobiłam ale dla mnie za słone. Pomidory
> suszone są słone, feta to juz nie mówię. Dla mnie średnio dobre ale
> spróbuj jak masz chęć. Do tego pieczone ziemniaki super sprawa. Mi do tego
> pasuje ieczony ziemniak w folii ze smietaną i sałatka jakas z kapusty
> pekinskiej.
>
>
>
> --
> Justyna/walkie!

Dzięki za podpowiedź, jutro sprawdzę (rano) smak takiego połączenia. Jak
będzie kicha to będą same pomidory. W sumie w najgorszym przypadku skończę
na "ala schabowych" z kurczaka a feta i pomidory zostaną skonsumowane
oddzielnie.

Anet i niestety już tylko pół słoika pomidorów


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-11-14 10:03:38

Temat: Re: suszone pomidory i feta
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 11 Nov 2005 01:13:39 +0100, Anet wrote:

> Chodzi mi po głowie takie właśnie połączenie, jako farsz do kurczęcych
> cycków czy czegoś podobnego. I tu moje pytanie czy cos do takiego farszu
> należy dodać czy może same pomidory byłyby lepsze. Do tego pasują mi
> pieczone ziemniaki (chyba, że się mylę). Tylko co surówką do takiego
> zestawu. Podpowiedzi i sugestie mile widziane.

Co wy tak z tymi "cyckami"? Ani to nie ma sensu, ani to brzmi nieźle.

Co do fety - może być zbyt słona - moim zdaniem wystarczy mozzarella. Ja
tak robię i piersi z kurczaka (wtedy nadziewam), i z indyka (roladę). Te
drugie można dodatkowo posmarować pesto - wtedy to już orgia jest.

A co do ziemniaków - jak najbardziej. W przypadku indyka robiłem to tak, że
obgotowywałem je, kroiłem w grubą kostkę i dorzucałem do mięsa. A jak się
je podleje olejem spod suszonych pomidorów to w ogóle rewelacja.

mucher

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-11-14 13:27:46

Temat: Re: suszone pomidory i feta
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora


>>Chodzi mi po głowie takie właśnie połączenie, jako farsz do kurczęcych
>>cycków czy czegoś podobnego. I tu moje pytanie czy cos do takiego farszu
>>należy dodać czy może same pomidory byłyby lepsze. Do tego pasują mi
>>pieczone ziemniaki (chyba, że się mylę). Tylko co surówką do takiego
>>zestawu. Podpowiedzi i sugestie mile widziane.
>
>
> Co wy tak z tymi "cyckami"? Ani to nie ma sensu, ani to brzmi nieźle.
>
> Co do fety - może być zbyt słona - moim zdaniem wystarczy mozzarella. Ja
> tak robię i piersi z kurczaka (wtedy nadziewam), i z indyka (roladę). Te
> drugie można dodatkowo posmarować pesto - wtedy to już orgia jest.

feta jest ok, wtedy nie trzeba solić drobia.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pomysł na śledzie
parapetówka
wędzenie pstrąga
Sos karmelowy
Kiełbaski z piekarnika - jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »