Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wędzenie pstrąga

Grupy

Szukaj w grupach

 

wędzenie pstrąga

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 20


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2005-11-10 20:35:46

Temat: wędzenie pstrąga
Od: " Robmon" <6...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam i proszę o pomoc. Jak mam przygotować solankę i ile w niej trzymać
pstrąga przed wędzeniem. proszę o podanie proporcji w przeliczeniu na 1 kg
pstrąga.
Pozdrawiam. Robmon

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


2. Data: 2005-11-10 21:00:00

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 10 novembre 2005 ŕ 21:35:46, dans <dl0av2$4ce$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :

> Witam i proszę o pomoc. Jak mam przygotować solankę i ile w niej trzymać
> pstrąga przed wędzeniem. proszę o podanie proporcji w przeliczeniu na 1 kg
> pstrąga.
> Pozdrawiam. Robmon


Pierwsze slysze zeby rybe trzymac w solance.

Ryba nie jest golonka.



Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-11-10 21:46:46

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: " " <6...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Pierwsze slysze zeby rybe trzymac w solance.
>
> Ryba nie jest golonka.
>
>
>
> Ewcia
>
Cieszę się Ewciu, że nawet ode mnie mogłaś się czgoś dowiedzieć. Faktycznie,
pstrąga przed wędzeniem trzyma się w solance. Niestety, stwierdzeniem, iż "
Ryba nie jest golonka" niczym nie błysnęłaś. A ja poważnie prosiłem o
konstruktywną pomoc. mam nadzieję, iz inni bywalcy tej grupy nie pójdą w Twoje
Slady.
Z wyrazami szacunku.
Robmon

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-11-10 21:48:06

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:9262272707$20051110220000@ewcia.kloups...
>
> Le jeudi 10 novembre 2005 ŕ 21:35:46, dans <dl0av2$4ce$1@inews.gazeta.pl>
vous écriviez :
>
> > Witam i proszę o pomoc. Jak mam przygotować solankę i ile w niej trzymać
> > pstrąga przed wędzeniem. proszę o podanie proporcji w przeliczeniu na 1
kg
> > pstrąga.
> > Pozdrawiam. Robmon
>
>
> Pierwsze slysze zeby rybe trzymac w solance.
>
> Ryba nie jest golonka.
>
>
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz
>

www.wedlinydomowe.pl

tam jest przepis

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-11-10 22:21:38

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 10 novembre 2005 ŕ 22:46:46, dans <dl0f46$ohd$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :

>> Pierwsze slysze zeby rybe trzymac w solance.

> Cieszę się Ewciu, że nawet ode mnie mogłaś się czgoś dowiedzieć. Faktycznie,
> pstrąga przed wędzeniem trzyma się w solance.


nie




--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-11-11 18:35:56

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: "@nn" <ann@post> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
wiadomości news:9651125098$20051110232138@ewcia.kloups...
>
> Le jeudi 10 novembre 2005 ŕ 22:46:46, dans
> <dl0f46$ohd$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
>
>>> Pierwsze slysze zeby rybe trzymac w solance.
>
>> Cieszę się Ewciu, że nawet ode mnie mogłaś się czgoś dowiedzieć.
>> Faktycznie,
>> pstrąga przed wędzeniem trzyma się w solance.
>
>
Chyba się jednak czyma :)
Oglądałam akurat dziś w TV jakiś program o Bieszczadach, jakiś facet
wędził tam pstrągi i mówił ze były wcześniej w solance :)
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-11-11 20:08:02

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le vendredi 11 novembre 2005 ŕ 19:35:56, dans <4374e3fd$1@news.home.net.pl> vous
écriviez :

> Chyba się jednak czyma :)
> Oglądałam akurat dziś w TV jakiś program o Bieszczadach, jakiś facet
> wędził tam pstrągi i mówił ze były wcześniej w solance :)


Ciekawe czy mial lodowke...


Ewcia



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-11-11 20:16:02

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: "@nn" <ann@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
wiadomości news:9074782420$20051111210802@ewcia.kloups...
>> Chyba się jednak czyma :)
>> Oglądałam akurat dziś w TV jakiś program o Bieszczadach, jakiś facet
>> wędził tam pstrągi i mówił ze były wcześniej w solance :)
>
>
> Ciekawe czy mial lodowke...
>
Chyba miał, a dlaczego to takie ciekawe?
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-11-11 20:33:21

Temat: Re: wĂŞdzenie pstrÂąga
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le vendredi 11 novembre 2005 ? 21:16:02, dans <4374fb73$1@news.home.net.pl> vous
écriviez :

>>> Ogl?da?am akurat dzi? w TV jaki? program o Bieszczadach, jaki? facet
>>> w?dzi? tam pstr?gi i m?wi? ze by?y wcze?niej w solance :)
>>
>>
>> Ciekawe czy mial lodowke...
>>
> Chyba mia?, a dlaczego to takie ciekawe?


Dlatego ze trzymanie w solance opoznia proces wedzenia.

Zastanawialam sie czy facet nie trzymal w solance w celach
konserwacyjnych.



Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-11-12 06:45:21

Temat: Re: wędzenie pstrąga
Od: "Kyllyan" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

To wszystko jest rzecz gustu.
Ja trzymam rybę 2 - 3 godziny w solance o składzie: 1 łyżka stołowa soli na
litr solanki.

--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sos karmelowy
Kiełbaski z piekarnika - jak?
Proble ze schabem...
orzechy włoskie
potrawy z folii

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Kaczka pieczona rozpływająca się w ustach - po ikselsku :-)
Puree grochu i jabłek - do golonki (przypomnienie).
Sola pod beszamelem.
kiszenie korzenia selera
Ratunku, wegańska uczta

zobacz wszyskie »

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X