Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiełbaski z piekarnika - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kiełbaski z piekarnika - jak?

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2005-11-10 16:11:43

Temat: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Mariusz" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie!
Czy ktoś z szanownych grupowiczów ma doświadczenia w robieniu pysznych
kiełbasek "grillowych" za pomocą piekarnika.
Coś mi za bardzo nie wychodzą, a trwa to strasznie długo. Albo sa za suche
albo za mało przypieczone, albo spalone... A do tego smród w całej kuchnmi
(spalenizna itp.)
Jak to najlepiej, najsmaczniej i najszybciej zrobić?

--
Mariusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


2. Data: 2005-11-10 17:15:16

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

Mariusz wrote:

> Witam serdecznie!
> Czy ktoś z szanownych grupowiczów ma doświadczenia w robieniu pysznych
> kiełbasek "grillowych" za pomocą piekarnika.
> Coś mi za bardzo nie wychodzą, a trwa to strasznie długo. Albo sa za
> suche albo za mało przypieczone, albo spalone... A do tego smród w całej
> kuchnmi (spalenizna itp.)
> Jak to najlepiej, najsmaczniej i najszybciej zrobić?
>


kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-11-10 18:49:13

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Maciek" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
> opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie mają
opiekaczy w wyposażeniu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-11-10 20:22:09

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

Maciek wrote:
>>kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
>>opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
>
> Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie mają
> opiekaczy w wyposażeniu.
>
>
No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica :)

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-11-10 21:09:24

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Igor" <i...@1...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
news:11n7avh6puckr21@corp.supernews.com...
> Maciek wrote:
> >>kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
> >>opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
> >
> > Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie mają
> > opiekaczy w wyposażeniu.
> >
> >
> No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica :)
>
> MB
No niekoniecznie.
Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według uznania.
Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej doglądać
dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
Powodzenia.
Pozdrawiam
Igor


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-11-10 21:11:27

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Igor" <i...@1...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Igor" <i...@1...pl> napisał w wiadomości
news:dl0cp4$6i9$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
> news:11n7avh6puckr21@corp.supernews.com...
> > Maciek wrote:
> > >>kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
> > >>opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
> > >
> > > Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie
mają
> > > opiekaczy w wyposażeniu.
> > >
> > >
> > No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica
:)
> >
> > MB
> No niekoniecznie.
> Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według uznania.
> Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
> przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
> zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej doglądać
> dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
> Powodzenia.
> Pozdrawiam
> Igor
Przy okazji dodam , że z pieca niegdy nie uzyskasz aromatu grilla. Bez dymu
kiełbaska się upiecze lecz nie nabierze aromatu wędzarniczego.
Pozdrawiam
Igor


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-11-10 21:47:13

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Igor" <i...@1...pl> napisał w wiadomości
news:dl0csv$6sc$1@news.onet.pl...
> > > No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica
> :)
> > >
> > > MB
> > No niekoniecznie.
> > Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według
uznania.
> > Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
> > przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
> > zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej
doglądać
> > dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
> > Powodzenia.
> > Pozdrawiam
> > Igor
> Przy okazji dodam , że z pieca niegdy nie uzyskasz aromatu grilla. Bez
dymu
> kiełbaska się upiecze lecz nie nabierze aromatu wędzarniczego.
> Pozdrawiam
> Igor
>


lepiej uzyc naczynia do zapiekania...

cebule na dno i owszem..ale miło podlac ją piwkiem... przepis kiedys był...

na dno mozna zastosowac tez :

ziemniaki w plasterkach..pod koniec pieczenia mozna wszystko polac
śmietana...

kapuste kiszoną ..warstwa na spód naczynia i piec poprostu...

najpierw przykryte a potem odkryte coby sie kiełbasa zrumiieniła


Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-11-11 07:23:32

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Misiek" <k...@o...bmj.net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maciek" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dl04eg$b40$1@news.onet.pl...
>
> >
> > kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
> > opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
> Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie mają
> opiekaczy w wyposażeniu.
>
Zalezy co rozumiesz pod pojeciem "opiekacz"
Polskie kuchenki maja cos takiego w piekarniku (elektrycznym) jak rodzaj
grilla (nazywany czesto w instrukcjach wlasnie mianem opiekacz)
Tyle ze na pare minut nie oplaca sie rozgrzewac tego

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-11-11 13:50:14

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Y" <...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Mariusz" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:dkvr9l$7f1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam serdecznie!
> Czy ktoś z szanownych grupowiczów ma doświadczenia w robieniu pysznych
> kiełbasek "grillowych" za pomocą piekarnika.
> Coś mi za bardzo nie wychodzą, a trwa to strasznie długo. Albo sa za suche
> albo za mało przypieczone, albo spalone... A do tego smród w całej kuchnmi
> (spalenizna itp.)
> Jak to najlepiej, najsmaczniej i najszybciej zrobić?
>
> --
> Mariusz
>

na widelcu nad palnikiem gazowym wychodza najlepiej ;)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-11-12 19:03:34

Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "HaNo" <z...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

a ja to robię kiełbaski w czymś co sie nazywa rękaw do pieczenia (można tam
dodać cebulkę, boczek, przyprawę grillową, troche jałowca (ziaren
oczywiście)jako namiastki grilla choć to nie to samo), żeby nie stwardniały
za bardzo a przed końcem pieczenia rozcinam go co by je przyrumienić i
gotowe.
Użytkownik "Maciek" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dl04eg$b40$1@news.onet.pl...
>
>>
>> kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
>> opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
> Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie mają
> opiekaczy w wyposażeniu.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Proble ze schabem...
orzechy włoskie
potrawy z folii
zupa!! ile czasu ??
co to za drink?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Odp: Odp: Odp: Odp: Panslavisto!
Maliny na surowo na zimę (bez mrożenia)
Ketchup - :)
Świeży koperek, natka pietruszki - przechowywanie przez parę dni
Trucizna nasza powszechna.

zobacz wszyskie »

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X