« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-05 07:26:17
Temat: tort jogo - do Joli L-LJolu jak Ci sie udal ten torcik jogurtowy? Przymierzam sie do niego, zrobie
go chyba w te sobote. Moze masz jakies dodatkowe wskazowki?
Pozdrawiam
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-05 14:12:33
Temat: Re: tort jogo - do Joli L-L
Użytkownik asia <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9i1502$9r3$...@n...tpi.pl...
> Jolu jak Ci sie udal ten torcik jogurtowy? Przymierzam sie do niego,
zrobie
> go chyba w te sobote. Moze masz jakies dodatkowe wskazowki?
> Pozdrawiam
> Asia
Tort jogurtowy jest pycha . Wskazowki takie :(juz o tym pisalam ale zeby
zaoszczedzic szukania klepne jeszcze raz :)
Wypracowalam metode ktora daje 100 % sukces przy laczeniu jogurtu i cieklej
zelatyny ( wiadomo ze jogurtu nie podgrzewamy tylko jest chlodny a przynajmn
iej w temp. pokojowej) Zalana niewielka iloscia wody zelatyne w postaci gumo
wego gluta o ksztalcie naczynia w ktorym sie moczylo doprowadzam do postaci
plynnej w goracej kapieli : czyli nastawiam na gazie rondelek z woda , do ni
ego wkladam kubeczek z glutem i mieszam lyzeczka .W ciagu 2 min. glut zamien
ia sie w plyn ,tyle ze cieply. Nastepnie do zlewu nalewam zimnej wody, wklad
am kubeczek i mieszam stale lyzeczka az sie zrobi chlodna plynna ciecz. Wte
dy lacze powoli z chlodnym jogurtem energicznie mieszajac i juz...Polecam te
metode tym , ktorzy zechca sprobowac mojego tortu jogurtowego z truskawkami.
Przepis w watku:" zelatyna w listkach .Acha , 9 listkow zelatyny to tyle ile
zelatyna sypka na 3/4 litra plynu ( ten przelicznik - to zasluga Naszej
Archiwistki Herbatki):))).
Dalam jogurt naturalny Bakomy.
Wiecej grzechow nie pamietam...
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-09 07:01:33
Temat: Re: tort jogo - do Joli L-Ldzieki za ten przepis, torcik wyszedl pyszny, w sam raz na weekendowy upal.
Na pewno go powtorze - tym razem z jagodami, bo truskawki sie juz koncza
niestety
Asia
Jola L-L <j...@i...pl> wrote in message
news:9i1sje$drq$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik asia <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:9i1502$9r3$...@n...tpi.pl...
> > Jolu jak Ci sie udal ten torcik jogurtowy? Przymierzam sie do niego,
> zrobie
> > go chyba w te sobote. Moze masz jakies dodatkowe wskazowki?
> > Pozdrawiam
> > Asia
>
> Tort jogurtowy jest pycha . Wskazowki takie :(juz o tym pisalam ale zeby
> zaoszczedzic szukania klepne jeszcze raz :)
>
> Wypracowalam metode ktora daje 100 % sukces przy laczeniu jogurtu i
cieklej
> zelatyny ( wiadomo ze jogurtu nie podgrzewamy tylko jest chlodny a
przynajmn
> iej w temp. pokojowej) Zalana niewielka iloscia wody zelatyne w postaci
gumo
> wego gluta o ksztalcie naczynia w ktorym sie moczylo doprowadzam do
postaci
> plynnej w goracej kapieli : czyli nastawiam na gazie rondelek z woda , do
ni
> ego wkladam kubeczek z glutem i mieszam lyzeczka .W ciagu 2 min. glut
zamien
> ia sie w plyn ,tyle ze cieply. Nastepnie do zlewu nalewam zimnej wody,
wklad
> am kubeczek i mieszam stale lyzeczka az sie zrobi chlodna plynna ciecz.
Wte
> dy lacze powoli z chlodnym jogurtem energicznie mieszajac i juz...Polecam
te
> metode tym , ktorzy zechca sprobowac mojego tortu jogurtowego z
truskawkami.
> Przepis w watku:" zelatyna w listkach .Acha , 9 listkow zelatyny to tyle
ile
> zelatyna sypka na 3/4 litra plynu ( ten przelicznik - to zasluga Naszej
> Archiwistki Herbatki):))).
> Dalam jogurt naturalny Bakomy.
> Wiecej grzechow nie pamietam...
>
> Jola
L-L
>
>
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-09 14:22:23
Temat: Re: tort jogo - do Joli L-L
Użytkownik asia <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9ibl3k$c42$...@n...tpi.pl...
> dzieki za ten przepis, torcik wyszedl pyszny, w sam raz na weekendowy upal
.
> Na pewno go powtorze - tym razem z jagodami, bo truskawki sie juz koncza
> niestety
> Asia
no to sie ciesze :))),
ja tez go polubilam i tez mysle powoli o zmianie sezonowej dekoracji :))
Pozdrawiam z deszczowego
dzisiaj Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |