Data: 2007-03-09 16:23:23
Temat: Re: tran
Od: "Maja" <e...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 6 Mar, 15:23, "Jurek" <m...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "Dr.Endriu" <n...@i...pl> napisał w
> wiadomościnews:esi68k$ta4$1@news.interia.pl...
>
> >> Miły kolego, tłuszcze zwierzęce omijaja wątrobę (przez układ chłonny są
> >> kierowane do krwi), więc jak mają ją uszkodzić?
>
> > A jak wytłumaczysz fakt, iż wypijając haustem dwie szkalnki oliwy z
> > oliwek,
> > po przejściu ich zawartości przez układ trawienny odczywalny jest u
> > słabszych osobników wyraźny ból okolic wątroby ?
>
> Ja nie jestem wrogiem oliwy z oliwek, ale też nie jestem zbyt skłonny do
> propagowania jej.
> Ból w okolicach wątroby może być spowodowany jedzeniem dużej ilości
> węglowodanów nawet ileś godzin wcześniej. Nie sądzę, że taki ból nastąpiłby
> np. po zjedzeniu obfitego śniadania, na którym było maks. 20 g węglowodanów
> (np.szklanka soku z grapefruitów). Jak wiesz jestem przeciwnikiem jedzenia
> pieczywa, więc nie mogę zakładać jego spożywanie na śniadanie (ani
> kiedykolwiek).
> [...]
A tak zachwalasz dietę śródziemnomorską... Twierdzisz, że Francuzi, to
jeden z najzdrowszych narodów w Europie. Bo tak rzeczywiście jest.
A wiesz jak wygląda np.śniadanie Francuza? Wiesz, ile bagietek i
croissantów zjada tygodniowo Francuz? No i te wszystkie potrawy z
ogromną ilością węglowodanów, szczególnie z mąki pszennej...I Francuzi
nie dość, że są zdrowi, to i szczupli.
Pozdrawiam,
Maja
|