Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia twarde miecho

Grupy

Szukaj w grupach

 

twarde miecho

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 14


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-08-27 11:19:38

Temat: twarde miecho
Od: habros <h...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
Czy to normalne?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-08-27 11:31:40

Temat: Re: twarde miecho
Od: Waldemar <w...@i...de> szukaj wiadomości tego autora

habros schrieb:
> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
> Czy to normalne?

pewnie miałeś zasłużoną nioskę pracy socjalistycznej. Jak bydlę wiekowe,
to mięso będzie twarde. Ale rosół może być zjadliwy, tylko mięso do
kubła lub dla psa.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-08-27 11:34:01

Temat: Re: twarde miecho
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"habros" <h...@o...pl> wrote in message news:ecrv4q$dhm$1@news.onet.pl...
> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
> Czy to normalne?

Stara kura. Normalne. A przynajmniej żółte oka na rosole są?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-08-27 11:36:31

Temat: Re: twarde miecho
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
news:4lde53F1bcvrU1@uni-berlin.de...
> habros schrieb:
>> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
>> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
>> Czy to normalne?
>
> pewnie miałeś zasłużoną nioskę pracy socjalistycznej. Jak bydlę wiekowe,
> to mięso będzie twarde. Ale rosół może być zjadliwy, tylko mięso do kubła
> lub dla psa.
>
> Waldek

Błąd - mięso obrać z kości - zemleć i zamrozić - dodać do wołowego i
wieprzowego do farszu na gołąbki lub faszerowane kabaczki, patisony czy
oberżynę...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-08-27 11:44:20

Temat: Re: twarde miecho
Od: habros <h...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

> Stara kura. Normalne. A przynajmniej żółte oka na rosole są?



Sa sa ale juz sie koncza :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-08-27 11:45:59

Temat: Re: twarde miecho
Od: habros <h...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Waldemar napisał(a):
> habros schrieb:
>> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
>> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
>> Czy to normalne?
>
> pewnie miałeś zasłużoną nioskę pracy socjalistycznej. Jak bydlę wiekowe,
> to mięso będzie twarde. Ale rosół może być zjadliwy, tylko mięso do
> kubła lub dla psa.
>
> Waldek


Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
po podworku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-08-27 16:23:40

Temat: Re: twarde miecho
Od: Lew <l...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

habros napisał(a):
> Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
> po podworku.

Mielic i do krokietow lub pyz ;-)

Pozdrawiam


Maciek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-08-27 21:14:55

Temat: Re: twarde miecho
Od: "jandulka" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "habros" napisał:
> Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
> po podworku.

Jeśli toto śmigało po podwórku, czyli nie było brojlerem, to sprawiało
pośmiertne kłopoty niekoniecznie z powodu starości. Może nie dałeś mu
skruszeć. Powinno pewien czas poleżeć w chłodzie, z dobę minimum. A może są
jeszcze jakieś zasady dotyczące przyrządzania prawdziwych kur. Warto
dokładnie sprawdzić w książce kucharskiej przed następnym rosołem.
Joanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-08-28 01:04:31

Temat: Re: twarde miecho
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"jandulka" <j...@o...pl> wrote in message
news:ect1vv$qfa$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "habros" napisał:
>> Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
>> po podworku.
>
> Jeśli toto śmigało po podwórku, czyli nie było brojlerem, to sprawiało
> pośmiertne kłopoty niekoniecznie z powodu starości. Może nie dałeś mu
> skruszeć. Powinno pewien czas poleżeć w chłodzie, z dobę minimum. A może
> są jeszcze jakieś zasady dotyczące przyrządzania prawdziwych kur. Warto
> dokładnie sprawdzić w książce kucharskiej przed następnym rosołem.
> Joanna

Nikt nie zabija młodej nioski.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-08-28 01:06:57

Temat: Re: twarde miecho
Od: "Pistacjusz" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


"habros" <h...@o...pl> ha scritto nel messaggio
news:ecrv4q$dhm$1@news.onet.pl...
> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
> Czy to normalne?

Niezaleznie czy kura stara czy mloda, czy z podworka czy brojler
to ja zawsze ja najpierw podgotowywuje chwile w duzej ilosci wody,
wode wylewam, kure studze i dopiero z tego robie wlasciwy rosol.

Pistacjusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zlew kwarcowy a granitowy
Domeda
Jeszcze o filtrowaniu wody
Garnki GGT - opinie
CZY PISUJE TU JESZCZE GOSIA PLITMIK?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »