« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-27 11:19:38
Temat: twarde miechoGotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
Czy to normalne?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-27 11:31:40
Temat: Re: twarde miechohabros schrieb:
> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
> Czy to normalne?
pewnie miałeś zasłużoną nioskę pracy socjalistycznej. Jak bydlę wiekowe,
to mięso będzie twarde. Ale rosół może być zjadliwy, tylko mięso do
kubła lub dla psa.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-08-27 11:34:01
Temat: Re: twarde miecho
"habros" <h...@o...pl> wrote in message news:ecrv4q$dhm$1@news.onet.pl...
> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
> Czy to normalne?
Stara kura. Normalne. A przynajmniej żółte oka na rosole są?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-08-27 11:36:31
Temat: Re: twarde miecho
"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
news:4lde53F1bcvrU1@uni-berlin.de...
> habros schrieb:
>> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
>> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
>> Czy to normalne?
>
> pewnie miałeś zasłużoną nioskę pracy socjalistycznej. Jak bydlę wiekowe,
> to mięso będzie twarde. Ale rosół może być zjadliwy, tylko mięso do kubła
> lub dla psa.
>
> Waldek
Błąd - mięso obrać z kości - zemleć i zamrozić - dodać do wołowego i
wieprzowego do farszu na gołąbki lub faszerowane kabaczki, patisony czy
oberżynę...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-08-27 11:44:20
Temat: Re: twarde miechoPanslavista napisał(a):
> Stara kura. Normalne. A przynajmniej żółte oka na rosole są?
Sa sa ale juz sie koncza :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-08-27 11:45:59
Temat: Re: twarde miechoWaldemar napisał(a):
> habros schrieb:
>> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
>> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
>> Czy to normalne?
>
> pewnie miałeś zasłużoną nioskę pracy socjalistycznej. Jak bydlę wiekowe,
> to mięso będzie twarde. Ale rosół może być zjadliwy, tylko mięso do
> kubła lub dla psa.
>
> Waldek
Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
po podworku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-08-27 16:23:40
Temat: Re: twarde miechohabros napisał(a):
> Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
> po podworku.
Mielic i do krokietow lub pyz ;-)
Pozdrawiam
Maciek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-08-27 21:14:55
Temat: Re: twarde miecho
Użytkownik "habros" napisał:
> Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
> po podworku.
Jeśli toto śmigało po podwórku, czyli nie było brojlerem, to sprawiało
pośmiertne kłopoty niekoniecznie z powodu starości. Może nie dałeś mu
skruszeć. Powinno pewien czas poleżeć w chłodzie, z dobę minimum. A może są
jeszcze jakieś zasady dotyczące przyrządzania prawdziwych kur. Warto
dokładnie sprawdzić w książce kucharskiej przed następnym rosołem.
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-08-28 01:04:31
Temat: Re: twarde miecho
"jandulka" <j...@o...pl> wrote in message
news:ect1vv$qfa$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "habros" napisał:
>> Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
>> po podworku.
>
> Jeśli toto śmigało po podwórku, czyli nie było brojlerem, to sprawiało
> pośmiertne kłopoty niekoniecznie z powodu starości. Może nie dałeś mu
> skruszeć. Powinno pewien czas poleżeć w chłodzie, z dobę minimum. A może
> są jeszcze jakieś zasady dotyczące przyrządzania prawdziwych kur. Warto
> dokładnie sprawdzić w książce kucharskiej przed następnym rosołem.
> Joanna
Nikt nie zabija młodej nioski.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-08-28 01:06:57
Temat: Re: twarde miecho
"habros" <h...@o...pl> ha scritto nel messaggio
news:ecrv4q$dhm$1@news.onet.pl...
> Gotowalem dzis po raz pierwszy rosol.
> Sie gotowalo 2 i pol godziny mieso z kury twarde jak diabli.
> Czy to normalne?
Niezaleznie czy kura stara czy mloda, czy z podworka czy brojler
to ja zawsze ja najpierw podgotowywuje chwile w duzej ilosci wody,
wode wylewam, kure studze i dopiero z tego robie wlasciwy rosol.
Pistacjusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |