Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-29 21:17:00

Temat: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: "BarBarella" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Z mięsem mam rzadko do czynienia i nie mam pomysłu. Udka to podobno dobre
mięso i nie chcę go zmarnować. To podobno kurczak "wegetariański". (Tak na
marginesie - Czy rzeczywiście warto kupować takie mięso?). Ostatnio robiłam
pseudo tandoori chicken (z udek z kością - oczywiście nie w tym piecu) i nie
chcę się powtarzać. Macie może propozycję na coś dobrego? (dla kogoś
leniwego) ;)
Z góry dzięki za sugestie,
pozdrawiam
barbarella


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-29 21:48:35

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:ghekc.579221$Or1.549846@news.chello.at,
BarBarella <b...@w...pl> a écrit:
> Z mięsem mam rzadko do czynienia i nie mam pomysłu
> Udka to podobno
> dobre mięso


aha, pierwsza bzdura

> i nie chcę go zmarnować. To podobno kurczak
> "wegetariański".

druga bzdura

> (Tak na marginesie - Czy rzeczywiście warto kupować
> takie mięso?).

druga bzdura' bis


> Ostatnio robiłam pseudo tandoori chicken (z udek z
> kością - oczywiście nie w tym piecu)

I pewnie nie z tego miesa

> i nie chcę się powtarzać. Macie
> może propozycję na coś dobrego? (dla kogoś leniwego) ;)

Konfitury ze sliwek ?

> Z góry dzięki za sugestie,
> pozdrawiam
> barbarella

Ustaw sobie kodowanie.


--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-29 22:36:16

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: "Wojti" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Cos ty taka czepliwa. Nie kazdy musi sie przeciez znac doskonale na
wszystkich potrawach. Grupa jest po to aby sobie pomagac a nie wytykac
bledy.

Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 01:08:43

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: Docktor <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Wojti napisał:

> Cos ty taka czepliwa. Nie kazdy musi sie przeciez znac doskonale na
> wszystkich potrawach. Grupa jest po to aby sobie pomagac a nie wytykac
> bledy.
>
> Pozdrawiam
> Kucharz Amator
> Wojti
>
>

Ona sie tak przez caly post nakreca, nakreca... zeby pod koniec
przywalic z kodowaniem :)

D.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 08:38:42

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. napisał/a:

> Ustaw sobie kodowanie.

Nie denerwowałoby mnie to, że się czepiasz innych o kodowanie gdybyś Ty
sama miała dobre

Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 08:46:50

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. napisał/a:

Aha i nie bardzo mnie interesuje to, że Twój czytnik ma jakieś problemy z
kodowaniem, jak ktoś chce to jest w stanie wszystko sobie ustawić,
ewentualnie poprosić kogoś kto się na tym zna, ewentualnie istnieją jeszcze
inne czytniki.

Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 10:51:54

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: "MarekG" <p...@p...org> szukaj wiadomości tego autora

Przepraszam ,że może nie na temat, bo standartem na grupie jest wyszydzanie
wszystkich i wszystkiego , ze szczególnym wskazaniem na pisownę i sposób
kodowania :((
Mam rewelacyjny przepis ( nie wiem skąd , autora z góry przepraszam za
cytowanie ;):
"Potrzebujemy:
Rękaw do pieczenia,udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka,czosnek,pieprz
czarny, przyprawa do kurczaka.
I tak :
Ziemniaki obieramy i kroimy na pol w plastry 1,5 - 2cm.Układamy je plasko na
dnie worka do pieczenia. Miedzy ziemniakami ukladamy zabki czosnku(nie
obrane - w lupinach) i marchewke (pokrojona w 5 cm kawalki).
Kurczaka myjemy, solimy, pieprzymy i kladziemy na ziemniaki.
Zawiazujemy worek, robimy kilkadziesiat dziurek szpilka i wkladamy do
piekarnika 180-190 C na 40 minut.Jakies 5 minut od konca nacinamy worek.
Kurczaka nie podlewamy woda ani nie obkladamy maslem , wystarczy to co sie
wytopi z miesa., chyba ze jest bardzo chudy.
Oczywiscie wskazane przyprawienie , najlepiej oregano."

Smacznego!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 12:09:37

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

MarekG napisał/a:

> Przepraszam ,że może nie na temat, bo standartem na grupie jest wyszydzanie
> wszystkich i wszystkiego , ze szczególnym wskazaniem na pisownę i sposób
> kodowania :((

Chyba jak wchodzisz do kogoś do domu to chyba nie robisz tego w ubłoconych
butach, bo tak wymaga dobre wychowanie, otóż chciałam Cię uświadomić że
ustawienie sobie na _polskiej_ grupie _polskiego_ kodowania również można
uznać za dobre wychowanie, a poza tym tak mówi netykieta, jeśli nie znasz,
poczytaj. Poza tym, może tak Ci przeszkadza zwracanie uwagi innych na
kodowanie, bo sam nie masz go ustawionego??
Co do pisowni, to istnieją słowniki, w których można sprawdzić jak się
pisze dany wyraz, a nie częstować wszystkich bykami prosto z podstawówki.

Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 14:07:53

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić? - [OT]
Od: "Lilla" <l...@b...lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Koko-sanka" <K...@C...prv.pl.USUN_TO> napisała:
> > Przepraszam ,że może nie na temat, bo standartem na grupie jest wyszydzanie
> > wszystkich i wszystkiego , ze szczególnym wskazaniem na pisownę i sposób
> > kodowania :((
>
> Chyba jak wchodzisz do kogoś do domu to chyba nie robisz tego w ubłoconych
> butach, bo tak wymaga dobre wychowanie, otóż chciałam Cię uświadomić że
> ustawienie sobie na _polskiej_ grupie _polskiego_ kodowania również można
> uznać za dobre wychowanie, a poza tym tak mówi netykieta, jeśli nie znasz,
> poczytaj. Poza tym, może tak Ci przeszkadza zwracanie uwagi innych na
> kodowanie, bo sam nie masz go ustawionego??
> Co do pisowni, to istnieją słowniki, w których można sprawdzić jak się
> pisze dany wyraz, a nie częstować wszystkich bykami prosto z podstawówki.

Wszystko całkiem słusznie i na temat; że aż przypomnę ów:
"udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?"
:-/

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 16:24:36

Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić? - [OT]
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Lilla napisał/a:

> Wszystko całkiem słusznie i na temat; że aż przypomnę ów:
> "udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?"

Kurczak z pomidorami i pomarańczami

mięsko z kurczaka - ja kupuję 4 udka i wykrawam kości
małe pomidorki ok 80dag - 1kg
2 większe pomarańcze - muszą być soczyste
cebula
bulion drobiowy
najlepiej świeży tymianek, może być również suszony

Kurczaka zrumienić na złoto.
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, podzielić na części i usunąć nasionka,
pomarańcze podzielić na cząstki i zdjąć błonki, cebulkę posiekać.
Cebulę przesmażyć na tym samym tłuszczu co kurczak, ma być złota, dolać
bulion i sok z pomarańczy jeśli został jakiś przy obieraniu z błonek.
Kurczaka, ok 2/3 pomarańczy i pomidory włożyć do naczynia żaroodpornego,
doprawić solą i pieprzem, wstawić do piekarnika - ja piekę 15 min w temp.
180 stopni, dodaję pozostałe cząstki pomarańczy i tymianek i piekę 5 min w
temp. 200 stopni.
Jak dla mnie bardzo dobre ;)

Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Smażenie 20-tu schaboszczaków
Ustrojstwo do gotowania jajek - kto używa???
Bin Laden Captured - photos and video
ziele angielskie i liśc laurowy
Przepraszam p. Joannę Duszczyńską

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »