Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia udziec jagnięcy

Grupy

Szukaj w grupach

 

udziec jagnięcy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 23


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-09-28 22:20:38

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le vendredi 28 septembre 2007 ŕ 23:15:27, dans <fdjr2g$11m$1@atlantis.news.tpi.pl>
vous écriviez :


> Tak "en nature"??? Jednak dla osoby pierwszy raz próbującej jagnięciny
> może to być d.m. mało atrakcyjne smakowo, poza tym mięso jagnięce niby
> delikatne i smaczne, ale jednak swój zapaszek ma i marynacie się nie
> oprze - na pewno zyskując

Ludzie kupujacy jagniecine zeby nie czuc jej smaku niech sobie kupia
kurczaka.

Bedzie mniej problemow.


--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-09-28 22:22:11

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. pisze:
> Le vendredi 28 septembre 2007 ŕ 23:15:27, dans <fdjr2g$11m$1@atlantis.news.tpi.pl>
vous écriviez :
>
>
>> Tak "en nature"??? Jednak dla osoby pierwszy raz próbującej jagnięciny
>> może to być d.m. mało atrakcyjne smakowo, poza tym mięso jagnięce niby
>> delikatne i smaczne, ale jednak swój zapaszek ma i marynacie się nie
>> oprze - na pewno zyskując
>
> Ludzie kupujacy jagniecine zeby nie czuc jej smaku niech sobie kupia
> kurczaka.
>
> Bedzie mniej problemow.
>
>
Aleś Ty życzliwa dla początkującego amatora jagnięciny :-)
Otóż marynata nie zabija smaku i zapachu, lecz go łagodzi, przy czym
mięso jest o wiele delikatniejsze. Wbrew pozorom - jagnięcina sama z
siebie wcale nie rozpływa się w ustach, jak wielu sądzi.

--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-09-29 03:40:08

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:2276439269$20070929002038@ewcia.kloups...
>
> Le vendredi 28 septembre 2007 ŕ 23:15:27, dans
<fdjr2g$11m$1@atlantis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>
>
> > Tak "en nature"??? Jednak dla osoby pierwszy raz próbującej jagnięciny
> > może to być d.m. mało atrakcyjne smakowo, poza tym mięso jagnięce niby
> > delikatne i smaczne, ale jednak swój zapaszek ma i marynacie się nie
> > oprze - na pewno zyskując
>
> Ludzie kupujacy jagniecine zeby nie czuc jej smaku niech sobie kupia
> kurczaka.
>
> Bedzie mniej problemow.

Nie należy kupować tryka po seksie - będzie śmierdział tak samo mocno
jak knur, byk, kozioł czy stary chop po paru babach...
A wyżej jest mój przepis - sprawdzony, gdyż w górach jesienią była
baranina do kupienia. Przy pomocy pieczeni z combra przewróciłem
przekonania kulinarne Marudy i pół jej roku na WSP w Rzeszowie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-09-29 06:16:08

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <9008557389$20070928225725@ewcia.kloups>,
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:

> Le vendredi 28 septembre 2007 ŕ 10:50:59, dans <fdif9j$o2m$1@news.onet.pl>
> vous écriviez :
>
> > Za chwilę będe miała 2,5 kg udziec w domu. Planuję go upiec, ale prawdę
> > mówiąc pierwszy raz mam doczynienia z jagnięciną. Ma ktoś sprawdzony
> > przepis?
>
> Owszem.
>
> Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
> olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
> 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.


Tak trzymać.

Władysław

--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2007-09-29 07:38:08

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. pisze:

> Ludzie kupujacy jagniecine zeby nie czuc jej smaku niech sobie kupia
> kurczaka.
> Bedzie mniej problemow.

Mnie problem nie dotyczy, bo uwielbiam jagnięcinę. Nie kupowałam do tej
pory, bo 80 zł za kg, to IMO przegięcie. Udało sie TZ kupić na rynku i
dzisiaj próba generalna;-)A, jakie dodatki są najlepsze?


--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2007-09-29 07:40:24

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. pisze:

> Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
> olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
> 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.

A, czosnek?chociaż odrobina czosnku?możę być, czy to już profanacja?

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2007-09-29 07:48:37

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:fdkvh8$npp$2@news.onet.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. pisze:
>
> > Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
> > olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
> > 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.
>
> A, czosnek?chociaż odrobina czosnku?możę być, czy to już profanacja?


W baraninie? Nie bój się czosnku... :-P


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2007-09-29 07:51:02

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <fdkvh8$npp$2@news.onet.pl>,
Gosia Plitmik <p...@o...pl> wrote:

> Ewa (siostra Ani) N. pisze:
>
> > Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
> > olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
> > 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.
>
> A, czosnek?chociaż odrobina czosnku?możę być, czy to już profanacja?

Do jagnięciny można, owszem. Ale po co?

Władysław

--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2007-09-29 07:56:02

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-C05455.09510229092007@news.gazeta.pl...
> In article <fdkvh8$npp$2@news.onet.pl>,
> Gosia Plitmik <p...@o...pl> wrote:
>
> > Ewa (siostra Ani) N. pisze:
> >
> > > Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
> > > olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
> > > 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.
> >
> > A, czosnek?chociaż odrobina czosnku?możę być, czy to już profanacja?
>
> Do jagnięciny można, owszem. Ale po co?

Bo zmienia smak korzystnie, a koniecznie dla tych, którzy pierwszy raz będą
ją jeść.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2007-09-29 08:57:26

Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le samedi 29 septembre 2007 ŕ 09:40:24, dans <fdkvh8$npp$2@news.onet.pl> vous
écriviez :

> Ewa (siostra Ani) N. pisze:

>> Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
>> olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
>> 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.

> A, czosnek?chociaż odrobina czosnku?możę być, czy to już profanacja?


Wszystko mozna. Tylko po co (jak juz napisal Wladyslaw).

Osobiscie po prostu nie lubie miesa szpikowanego czosnkiem, nawet
niewiele szpikowanego. Wiec nie praktykuje. Jezeli juz mialabym czyms
doprawic (oprocz soli i pieprzu) to bym troche tymiankiem natarla,
albo ziolami prowansalskimi - ale z umiarem.


Ewcia

--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

SERY
wspomóżcie kremem do tortu
Po długiej przerwie
Co z gruszek? ( w stylu kompotu)
Ikselko, chapeau bas!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »