« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-14 07:25:04
Temat: wedzenie boczkuWitajcie,
zamierzam dzisiaj uwedzic boczek. Niestety zaslyszalam dwie rozne opinie:
pierwsza ze boczek nalezy ugotowac przed wedzeniem, a druga ze samo wedzenie
wystarczy. Zalezy mi na tym by boczek byl zdatny do spozycia po uwedzeniu.
Prosze o pomoc: musze gotowac czy nie?
Pzdr. Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-14 09:51:07
Temat: Re: wedzenie boczku...Magda... napisał(a):
> Witajcie,
> zamierzam dzisiaj uwedzic boczek. Niestety zaslyszalam dwie rozne opinie:
> pierwsza ze boczek nalezy ugotowac przed wedzeniem, a druga ze samo wedzenie
> wystarczy. Zalezy mi na tym by boczek byl zdatny do spozycia po uwedzeniu.
> Prosze o pomoc: musze gotowac czy nie?
> Pzdr. Magda
>
>
Witaj
Boczek bez żeberek
przyprawy
woda
peklosól (lub nie ja wole z :-))
boczek do solanki z przyparawami, co najmniej 2 doby do lodówki
Wedzic w ciepłym dymie az zrobi sie brazowy i schłodzić
Zdatny do spożycia bez dodatkowej obróbki :-)
(Źrdóło: Domowy Wyrób Wędlin - Stanisław Borowczak)
--
Duży Miś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-14 11:31:24
Temat: Re: wedzenie boczkuUżytkownik "Duzy Mis" <d...@a...pl> napisał w wiadomości
news:d64hlt$l9o$1@news.onet.pl...
> boczek do solanki z przyparawami, co najmniej 2 doby do lodówki
> Wedzic w ciepłym dymie az zrobi sie brazowy i schłodzić
> Zdatny do spożycia bez dodatkowej obróbki :-)
> (Źrdóło: Domowy Wyrób Wędlin - Stanisław Borowczak)
Ogromne dzieki, wlasnie tego mi brakowalo :)
Pozdrawiam. Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-14 21:02:10
Temat: Re: wedzenie boczku
Użytkownik "Duzy Mis" <d...@a...pl> napisał w wiadomości
news:d64hlt$l9o$1@news.onet.pl...
> boczek do solanki z przyparawami, co najmniej 2 doby do lodówki
> Wedzic w ciepłym dymie az zrobi sie brazowy i schłodzić
> Zdatny do spożycia bez dodatkowej obróbki :-)
> (Źrdóło: Domowy Wyrób Wędlin - Stanisław Borowczak)
kurde tylko po co chlodzic ???
zreszta wedzenie moze miec 2 wersje ... jedna przed gotowaniem (albo zamiast
jak ja lubie) albo po gotowaniu (jak nie lubie :P w wersji po gotowaniu to
jest tylko takie odymianie bo smak jakos drastycznie sie nie zmienia ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-15 08:19:40
Temat: Re: wedzenie boczku>
> kurde tylko po co chlodzic ???
>
Z tym pytaniem należy zwrócić sie do Pana Stanisława Borowczaka autor książki
lub innego specjalisty w tej dziedzinie. Jeżeli o mnie chodzi tez nie rozumiałem
do póki nie spórbowałem wychłodzić kiełbasy po wędzeniu w gorącym dymie. I nie
zrozumie tego nikt dopóki sam nie spróbuje.
Po raz pierwszy spotykam sie ze stwierdzeniem, że wędzi sie miesa gotowane
(pieczone tez ??) chętnie zapoznam sie z jakimś przepisem (bez urazy) z
wairygodneg źródła.
--
Duży Miś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-05-15 09:04:02
Temat: Re: wedzenie boczkupolecam
http://www.wedlinydomowe.pl/
http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=15620
http://www.marbo.agnet.pl/
Użytkownik "...Magda..." <n...@m...maila> napisał w wiadomości
news:d6494g$4hk$1@news.onet.pl...
> Witajcie,
> zamierzam dzisiaj uwedzic boczek. Niestety zaslyszalam dwie rozne opinie:
> pierwsza ze boczek nalezy ugotowac przed wedzeniem, a druga ze samo
> wedzenie
> wystarczy. Zalezy mi na tym by boczek byl zdatny do spozycia po uwedzeniu.
> Prosze o pomoc: musze gotowac czy nie?
> Pzdr. Magda
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |