« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-07 13:05:41
Temat: winian potasu???Otrzymalam wlasnie w prezencie 2 ksiazki z serii Cordon Bleu "Ciasta i Torty' i
"Ciasta" - bardzo ladnie wydane. (Taki prezent to
taka sugestia od mojego Brata).
Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym to
ewentualnie zastapic (brzmi podejrzanie, jakby z
hurtowni chemicznej)???
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-07 16:18:20
Temat: Re: winian potasu???=?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote:
> Otrzymalam wlasnie w prezencie 2 ksiazki z serii Cordon Bleu "Ciasta i
> Torty' i "Ciasta" - bardzo ladnie wydane. (Taki prezent to taka sugestia
> od mojego Brata).
>
> Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym
> to ewentualnie zastapic (brzmi podejrzanie, jakby z hurtowni
> chemicznej)???
>
To skladnik proszkow do pieczenia w krajach anglosaskich. Uzyj naszego
proszku do pieczenia.
Tak to jest, jak do tlumaczenia ksiazek kucharskich zabieraja sie ludzie
bez pojecia o kuchni. Poza tym seria "Cordon Bleu" godna polecenia.
Wladyslaw
Wlasnie zobaczylem dno mojego kufla z piwem z Kruszowic. Zastanawiam sie
co dalej?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-08 07:45:37
Temat: Re: winian potasu???Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1et1u33.rfwod13v669sN%wlos@tele.com.pl...
> =?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote:
> > Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym
> To skladnik proszkow do pieczenia w krajach anglosaskich. Uzyj naszego
> proszku do pieczenia.
Dziekuje za informacje. Czy zastepowac w proporcji 1:1 ??
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-08 17:23:02
Temat: Re: winian potasu???=?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisa" w wiadomości
> news:1et1u33.rfwod13v669sN%wlos@tele.com.pl... >
> =?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote: > >
> Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym
>
> > To skladnik proszkow do pieczenia w krajach anglosaskich. Uzyj naszego
> > proszku do pieczenia.
>
> Dziekuje za informacje. Czy zastepowac w proporcji 1:1 ??
>
Raczej nie. Ile -- nie pamietam. Ostatnio byla tu dyskusja tym ile
proszku naszego trzeba uzyc zamiast amerykanskiego. Poszukaj.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |