Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia winian potasu???

Grupy

Szukaj w grupach

 

winian potasu???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-07 13:05:41

Temat: winian potasu???
Od: Monika Bacińska-Wojewódka <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Otrzymalam wlasnie w prezencie 2 ksiazki z serii Cordon Bleu "Ciasta i Torty' i
"Ciasta" - bardzo ladnie wydane. (Taki prezent to
taka sugestia od mojego Brata).

Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym to
ewentualnie zastapic (brzmi podejrzanie, jakby z
hurtowni chemicznej)???

:-) Monika

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-07 16:18:20

Temat: Re: winian potasu???
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

=?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote:

> Otrzymalam wlasnie w prezencie 2 ksiazki z serii Cordon Bleu "Ciasta i
> Torty' i "Ciasta" - bardzo ladnie wydane. (Taki prezent to taka sugestia
> od mojego Brata).
>
> Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym
> to ewentualnie zastapic (brzmi podejrzanie, jakby z hurtowni
> chemicznej)???
>

To skladnik proszkow do pieczenia w krajach anglosaskich. Uzyj naszego
proszku do pieczenia.
Tak to jest, jak do tlumaczenia ksiazek kucharskich zabieraja sie ludzie
bez pojecia o kuchni. Poza tym seria "Cordon Bleu" godna polecenia.

Wladyslaw

Wlasnie zobaczylem dno mojego kufla z piwem z Kruszowic. Zastanawiam sie
co dalej?

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-08 07:45:37

Temat: Re: winian potasu???
Od: Monika Bacińska-Wojewódka <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1et1u33.rfwod13v669sN%wlos@tele.com.pl...
> =?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote:
> > Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym

> To skladnik proszkow do pieczenia w krajach anglosaskich. Uzyj naszego
> proszku do pieczenia.

Dziekuje za informacje. Czy zastepowac w proporcji 1:1 ??

:-) Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-08 17:23:02

Temat: Re: winian potasu???
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

=?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisa" w wiadomości
> news:1et1u33.rfwod13v669sN%wlos@tele.com.pl... >
> =?iso-8859-2?Q?Monika_Baci=F1ska-Wojew=F3dka?= <m...@p...pl> wrote: > >
> Tam w jednym z przepisow wystepuje WINIAN POTASU. Jak to ma dzialac i czym
>
> > To skladnik proszkow do pieczenia w krajach anglosaskich. Uzyj naszego
> > proszku do pieczenia.
>
> Dziekuje za informacje. Czy zastepowac w proporcji 1:1 ??
>

Raczej nie. Ile -- nie pamietam. Ostatnio byla tu dyskusja tym ile
proszku naszego trzeba uzyc zamiast amerykanskiego. Poszukaj.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dlaczego zakalec?
OT - meble FORTE - system Progress - ile to warte?
Re: Pianka do capuccino
witam po weekendzie - sałatki i... gofry
Żeliwne gary

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »