Data: 2010-02-11 13:51:07
Temat: Re: ?winie!
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:c2rbcwa9nhm9$.1broojnxc4oip.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 11 Feb 2010 14:01:42 +0100, Vilar napisał(a):
>
> > Maślanki, kefirki i inne niedrogie i swojskie produkty fermentacji
będącej
> > wynikiem pracy stosownych bakterii.
>
> Jogurty już niekoniecznie - bakterie jogurtowe nie są dla nas,
> Europejczyków tym, co tygrysy (nasze jelita) lubią najbardziej. Te kultury
> nie wywodzą się z naszego rejonu i dlatego my nie jesteśmy do nich
> przystosowani.
> --
>
> Ikselka.
Kefir też nie, tylko nasze, swojskie i fantastyczne kwaśne mleko.
|