Data: 2010-02-11 13:52:36
Temat: Re: ?winie!
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ender" <e...@n...net> wrote in message
news:hl1175$92j$1@news.onet.pl...
> Vilar pisze:
> > Użytkownik "Ender" <e...@n...net> napisał w wiadomości
> > news:hl0u0a$uq7$1@news.onet.pl...
> >
> >> I co z niej polecasz? (już bez oczka)
> >> ENder
> >
> > Ze się wtrącę.
> > Maślanki, kefirki i inne niedrogie i swojskie produkty fermentacji
będącej
> > wynikiem pracy stosownych bakterii.
> >
> > W jelitkach istnieje cały świat kultur bakteryjnych i powinniśmy dbać o
ich
> > równowagę. Albo przynajmniej o przewagę bifidusów.
> > W przeciwnym razie mogą nam sie rozmnożyć np. paskudne Clostridium
> > Difficile, których to produkty przemiany materii są wysoce dla nas
toksyczne
> > i mogą powadzić do "upłynniania" całych fragmentów okrężnicy.
> > Zresztą: http://pl.wikipedia.org/wiki/Flora_bakteryjna_jelita
>
> Pytałem raczej o aktywność, ale milusio, z małym ale:
> po co fuszerować się nabiałem jak człowiek nie trawi praktycznie laktozy
> oraz bakteriami jelitowymi, jak 90% wytłuką kwasy żołądkowe? ;-)
> ENder
W kwaśnym mleku laktoza idzie na dwytlenek węgla i alkohol...
|