« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-24 07:55:06
Temat: witam!To moj pierwszy post na tej grupie, choc czytam ja od dawna i sporo
skorzystalem z waszych cennych uwag.
Chcialbym zebyscie zaproponowali mi cos na dzisiejszy obiad cos co mozna
zrobic z zeberek nie chce takich typowych duszonych.Poratujcie musze sie
wykazac:) pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-25 08:31:19
Temat: Re: witam!
Użytkownik "Beton" <r...@r...neostrada.pl> napisał w wiadomości
news:d4fjlr$eeq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> To moj pierwszy post na tej grupie, choc czytam ja od dawna i sporo
> skorzystalem z waszych cennych uwag.
> Chcialbym zebyscie zaproponowali mi cos na dzisiejszy obiad cos co mozna
> zrobic z zeberek nie chce takich typowych duszonych.Poratujcie musze sie
> wykazac:) pozdrawiam
>
>
Już co prawda po obiedzie, ale może się przyda na przyszłość? Bo ja nie
cierpię żeberek duszonych i robię pieczone. Kupuję żeberka - paski. Dzielę
na porcje po 2-3 żeberka w porcji. Nacieram paćką z: zgnieciony czosnek,
majeranek, sól. I niech sobie tak poleży ze 2 godzinki. Układam na blasze
(tej co firmowo w piecyku była), wstawiam do piecyka i piekę aż będzie
miękkie (nie pamiętam czasu, ale żeberka powinny łatwo dawać się z mięska
wyjąć). Koniec. Zjadam ze smakiem, zimne też dobre.
Pozdrawiam - Agnieszka
P.S. przepis oczywiście dotyczy żeberek wieprzowych, cielęce jednak duszę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |