Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: witam!
Date: Mon, 25 Apr 2005 10:31:19 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 21
Message-ID: <d4ia5n$kv2$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d4fjlr$eeq$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 194.242.62.23
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1114418167 21474 194.242.62.23 (25 Apr 2005 08:36:07
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 25 Apr 2005 08:36:07 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238141
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Beton" <r...@r...neostrada.pl> napisał w wiadomości
news:d4fjlr$eeq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> To moj pierwszy post na tej grupie, choc czytam ja od dawna i sporo
> skorzystalem z waszych cennych uwag.
> Chcialbym zebyscie zaproponowali mi cos na dzisiejszy obiad cos co mozna
> zrobic z zeberek nie chce takich typowych duszonych.Poratujcie musze sie
> wykazac:) pozdrawiam
>
>
Już co prawda po obiedzie, ale może się przyda na przyszłość? Bo ja nie
cierpię żeberek duszonych i robię pieczone. Kupuję żeberka - paski. Dzielę
na porcje po 2-3 żeberka w porcji. Nacieram paćką z: zgnieciony czosnek,
majeranek, sól. I niech sobie tak poleży ze 2 godzinki. Układam na blasze
(tej co firmowo w piecyku była), wstawiam do piecyka i piekę aż będzie
miękkie (nie pamiętam czasu, ale żeberka powinny łatwo dawać się z mięska
wyjąć). Koniec. Zjadam ze smakiem, zimne też dobre.
Pozdrawiam - Agnieszka
P.S. przepis oczywiście dotyczy żeberek wieprzowych, cielęce jednak duszę.
|