Data: 2003-07-25 19:50:19
Temat: Re: wodka w arbuzie
Od: "PrzemekK" <smeno@tlen..pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bfprnd$kia$1@atlantis.news.tpi.pl...
ciach...
> Mam taki reprint dawnej książki kucharskiej (kiedyś to ludzie jedli...)
> gdzie wiele przepisów, szczegolnie na ciasta wyglada z grubsza tak:
>
> 100 funtow mąki, 70 łutów masła, dwie kopy jaj itp. itd.
> A technologia? Weź dziewkę do ucierania jaj....
> Nadzwyczajnie mnie te przepisy zaintrygowały.... :-)))
> Pozdrawiam :-)
> Janusz
> PS
> Z tych starych receptur z braku dziewki do ucierania ( co by to nie miało
> znaczyć) spróbowałem wypraktykować tylko gotowanie ziemniaków bez wody.
> Genialne.
> Okazuje się, że te kartofle, pyry, czy jak by to lekcewaząco nie nazwać
mogą
> być czymś znakomitym....
co to za ksiazka?
poprosze o tytul i wydawnictwo :-)
pozdrawiam
--
PrzemekK
smeno@tlen..pl - pobaw sie kropkiem
GG 355024
|