Data: 2000-03-14 10:10:45
Temat: Re: zakwaszanie-odpowiedz
Od: "Andrzej Opejda" <o...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jeszcze jedna propozycja:
W wielkotowarowych szkolkach rozanecznikow wode zakwasza sie kwasem
szczawiowym.
--
Pozdrawiam
Andrzej Opejda
mailto:A...@i...pl
Maciej Szmit <M...@m...iw.lodz.pl> wrote in message
news:38CCA1B6.DAE53E47@mail.iw.lodz.pl...
BTW: czy do zakwaszania w warunkach np doniczkowych nie mozna uzywac po
prostu
kwasu? Np rozcienczonego azotowego? W koncu azotany robia za nawozy...
Oczywiscie nie sugeruje biegania po ogrodzie z 90% HNO3 =8-<
jerz wrote:
> > Hmmm......Z powodu opóźnienia w odbieraniu (i czytaniu) newsów, wysłałam
> > odpowiedź na powysze pytanie już po werdykcie (:-(((. Niemniej uważam,
że
> > zakwaszanie mlekiem jest podobnie skuteczne jak chlebem. W związku z tym
> > oczekuję na jedno kłącze nagrody(:-)))
> ... masz całkowitą rację, serwatka jeszcze lepsza, ale miałem na myśli
> produkty odpadowe tylko gdybym to napisał to...
> Zgłoś się, zaliczam.
> Pozdrawiam, jerz.
--
Maciej Szmit M.Sc.
http://www.iw.lodz.pl/MSzmit
|