Data: 2002-07-20 11:32:08
Temat: Re: zakwaszanie wody
Od: "Too old..." <j...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kamas" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ahbf6q$7cs$1@news.tpi.pl...
>
> >
> > Aby skutecznie zakwasić wodę powinieneś najpierw ją zmiękczyć . Inaczej
to
> > syzyfowa praca. Zmiękczamy albo poprzez jonity,albo stosując filtr
> > odwróconej osmozy,albo używając nawet filtra kuchennego (np.Britta),albo
> > gotując.
>
> Zastosowanie filtra całkowicie rozwiąże problem i już wody nie trzeba
będzie
> zakwaszać.
A ja całkowicie się nie zgodzę .Woda z RO ma pH około 6,5 .
Jeśli chcemy uzyskać pH niższe to musimy ją zakwasić - najlepiej właśnie w
naturalny sposób : torf,liście,szyszki.
Kwas ortofosforowy jest dobrym nawozem - szczególnie glony go lubią.
--
----------------------------------------------------
J.Krzysztof Chiliński - Serwis "muszlowcowy" Milanówek
j...@p...pl j...@p...onet.pl http://republika.pl/jkch1
j...@p...onet.pl http://republika.pl/jkch2 - O rekinach
Praca : j...@i...pl - http://www.tymofarm.pl/
|