Data: 2002-07-22 17:51:12
Temat: Re: zakwaszanie wody
Od: "Grzegorz Karolczak" <v...@l...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kamas" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ahbf6q$7cs$1@news.tpi.pl...
>
> >
> > Aby skutecznie zakwasić wodę powinieneś najpierw ją zmiękczyć . Inaczej
to
> > syzyfowa praca. Zmiękczamy albo poprzez jonity,albo stosując filtr
> > odwróconej osmozy,albo używając nawet filtra kuchennego (np.Britta),albo
> > gotując.
>
> Zastosowanie filtra całkowicie rozwiąże problem i już wody nie trzeba
będzie
> zakwaszać. A tak na marginesie to preparaty do tej pory proponowane są
> niezbyt dobre. Ja polecam kwas ortofosforowy, ten sam co jest w Coca-Coli,
> jednocześnie dobry nawóz.
Tragiczny pomysl!!!
I nie uzasadniam
G
|