« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-29 18:26:32
Temat: zalewa do łososiaWitam szanowna grupe i pytam czy ktos z Panstwa moze mi podac przepis na
norweska zalewe do lososia. Bardzo bede wdzieczny a moja zona jeszcze
bardziej
Pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-30 14:47:30
Temat: Re: zalewa do łososia"marek walczuk" <m...@t...net> wrote:
>Witam szanowna grupe i pytam czy ktos z Panstwa moze mi podac przepis na
>norweska zalewe do lososia. Bardzo bede wdzieczny a moja zona jeszcze
>bardziej
Mam taki przepis w podtytule ma "Łosoś marynowany (Norwegia)"
Podam cały żywcem z gazety...
" Pęczek koperku posiekać. 2 filety z łosia świeżego ze skórką
(80dag) opłukać, osączyć i zamrozić na 24 godziny. Potem
natrzeć solą ( 1 łyżka), cukrem ( 1 łyżka) i pieprzem białym (jedna
łyżka). Ułozyć w wąskim naczyniu, jeden na drugim, przesypując
koperkiem. Wierzch skropić koniakiem ( ! łyżka lub wytrawnego
sherry). Przykryć folią, obciążyć i potrzymać najpierw przez 4-6
godzin w pokoju a potem 2 dni w lodówce. W tym czasei
przewracac rybę kilkakrotnie.
Przed podaniem odsączyć i oczyścić z zalewy i pokroić w plastry.
Sos: 2 łyżki musztardy, żółtko, 1 łyżkę octu i 1 łyżke cukru
zmiksować lub ubić. Stopniowo dolewać olej ( 10 łyżek
słonecznikowego) i cały czas ubijać. Doprawić solą, koperkiem i pieprzem."
"Świat na widelcu" specjalny dodatek "Kuchnii"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-01 17:03:35
Temat: Re: zalewa do łososiaRety, juz stracilem nadzieje, a tu odpowiedz. Dzieki juz lece robic.
Pozdrawiam
Marek
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9u85u2$813$1@news.tpi.pl...
> "marek walczuk" <m...@t...net> wrote:
>
> >Witam szanowna grupe i pytam czy ktos z Panstwa moze mi podac przepis na
> >norweska zalewe do lososia. Bardzo bede wdzieczny a moja zona jeszcze
> >bardziej
>
> Mam taki przepis w podtytule ma "Łosoś marynowany (Norwegia)"
>
> Podam cały żywcem z gazety...
> " Pęczek koperku posiekać. 2 filety z łosia świeżego ze skórką
> (80dag) opłukać, osączyć i zamrozić na 24 godziny. Potem
> natrzeć solą ( 1 łyżka), cukrem ( 1 łyżka) i pieprzem białym (jedna
> łyżka). Ułozyć w wąskim naczyniu, jeden na drugim, przesypując
> koperkiem. Wierzch skropić koniakiem ( ! łyżka lub wytrawnego
> sherry). Przykryć folią, obciążyć i potrzymać najpierw przez 4-6
> godzin w pokoju a potem 2 dni w lodówce. W tym czasei
> przewracac rybę kilkakrotnie.
> Przed podaniem odsączyć i oczyścić z zalewy i pokroić w plastry.
> Sos: 2 łyżki musztardy, żółtko, 1 łyżkę octu i 1 łyżke cukru
> zmiksować lub ubić. Stopniowo dolewać olej ( 10 łyżek
> słonecznikowego) i cały czas ubijać. Doprawić solą, koperkiem i pieprzem."
>
> "Świat na widelcu" specjalny dodatek "Kuchnii"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |