Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)

Grupy

Szukaj w grupach

 

zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 35


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-06-22 20:26:48

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Aicha" <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marian" napisał:

> ortografją sję nie intersujemy.
> Nie smaszymy sz, ż i ch...

Pląk.

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-06-23 08:15:23

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "gucioi" <gucio123456@ .pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marian" <3...@g...com> napisał w wiadomości
news:1182539382.733341.176540@d30g2000prg.googlegrou
ps.com...

> a ortografją sję nie intersujemy.

Trudno się interesować czymś o czym się nie ma pojęcia, że istnieje

m

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-06-24 05:24:07

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Szymuś" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jeśli nawet tłuki to w przeciwieństwie do ciebie mają przynajmniej trochę
kultury


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-06-24 05:29:41

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Szymuś" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zrezygnowałem z wypróbowania tego przepisu bo właśnie mam dylemat. Smażyć
ten makaron, czy smarzyć ? Chyba wolę kluski szpinakowe z zamrażarki sobie
podsmażyć :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2007-06-24 07:03:09

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Szymuś pisze:
> Zrezygnowałem z wypróbowania tego przepisu bo właśnie mam dylemat. Smażyć
> ten makaron, czy smarzyć ?

Spróbuj po kolei każdego sposobu.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2007-06-24 16:25:14

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Lucek" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Szymuś" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f5kv5o$jpc$1@news.onet.pl...
> Jeśli nawet tłuki to w przeciwieństwie do ciebie mają przynajmniej trochę
> kultury

a ty masz kulture i co jeszcze poza tym? dziurawe gacie?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2007-06-25 11:09:36

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "@nn" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f5dp1c$5o8$1@inews.gazeta.pl...
> Misiek napisał(a):
>> chyba niesmacznego...
>> czlowiecze !!! Smażeniu !!! Otóż !!! SmaŻymy !!! wysmażone !!
>> z wielkim trudem zrozumielem o co Ci chodzilo w tym przepisie...
>>
>>
> I kto to mówi... pff
> Ania
>

ke?
masz cos do mnie? to pisz...
pffffffffffffff (foch)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2007-06-25 11:10:07

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jacek5" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:f5dgj0$1r1$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:f5dbc9$g4d$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Marian" <3...@g...com> napisał w wiadomości
>> news:1182369045.141818.298940@k79g2000hse.googlegrou
ps.com...
>>
>>> Witam. Nie wiem jak w wielu przepisach można znaleźć informacje o
>>> SMARZENIU MAKARONU, niemniej jednak wpadłem na ten pomysł i...
>>> pozwólcie, że napiszę o nim kilka słów.
>>
>>> Otórz gotujemy świderki - i niech to będzie cała paczka. Raczej niech
>>> będą one ugotowane na twardo - czyli średnio miękko. Następnie
>>> odcedzamy. Obsuszamy. Mieszakmy z małą puszczeczką koncentratu
>>> pomidorowego i na patelnie. Smarzymy na oleju - takim jakim akurat
>>> mamy. Można dodać KILKA pokrojonych w plasterki ząbków czosnku.
>>> Smarzymy dość długo. Chodzi o to, żeby z MAKARONÓW Zrobiła sie
>>> "grzanka".
>>
>>> Gdy już makarony będą prawie mocno wysmarzone - dodajemy naszego
>>> ulubionego sera żółtego i zapiekamy wszystko razem. Jeszcze tylko
>>> jakieś przyprawy i... efekt gotowy: twardy chrupiący podkład - dobrze
>>> nadający sie do gryźniemia + smak, aromat i konsystencja roztopionego
>>> sera - na przykład jakiegoś pleśniaka + pomidorki (z przecieru) +
>>> jakieś ziółka. Nic nie mówię, ale można spróbować to zrobić na oliwe z
>>> oliwek, albo na klarowanym maśle.
>>
>>> Smacznego i pozdrawiam! :-)
>>
>> chyba niesmacznego...
>> czlowiecze !!! Smażeniu !!! Otóż !!! SmaŻymy !!! wysmażone !!
>
> Jesteś pewien???
>
> 'smarzyć' bo 'smarowałem', 'smarować', a nie: 'smażyć'... !!!
> To tak jakby 'smarować' potrawe na patelni rzarem. Stąd pochodzi 'smarzyć'
>
>> z wielkim trudem zrozumielem o co Ci chodzilo w tym przepisie...
>
> Czytaj ze zrozumieniem!
>
> Skożystam z pszepisu pana Mariana.
> Dawno nie jadałem smarzonego makaronu z serem... no morze trzosnku dodam
> mniej.
> W sam raz na upalne popołudnie.
>
> a jednak smacznego!
>

plonk 1

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2007-06-25 11:12:48

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Alex" <...@s...pl> napisał w wiadomości
news:f5dkbb$b22$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:f5dbc9$g4d$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> chyba niesmacznego...
>> czlowiecze !!! Smażeniu !!! Otóż !!! SmaŻymy !!! wysmażone !!
>> z wielkim trudem zrozumielem o co Ci chodzilo w tym przepisie...
>
>
> no i kurwa wielkie halo jak ktos byka zrobil, czy to jest grupa
> polonistyka?
> przypomina mi te scierwa na onecie - zero argumentow tylko czepianie sie
> bykow , tluki poza znajomoscia ortografii nic wiecej nie posiadaja
>>

Tyle ze kultura wymaga ...
po 2 jestesmy Polakami wiec.. to nic nas nie zwalnia z przestrzegania
ortografii
nie wazne ze to grupa o kuchni...
po 3 reszty nie skomentuje.. Jesli gotujesz na tym samym poziomie co sie
wypowiadasz.. to ja wysiadam
po 4
plonk 2

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2007-06-25 11:13:00

Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lucek" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:f5m5t7$jj8$1@node1.news.atman.pl...
>
> Użytkownik "Szymuś" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f5kv5o$jpc$1@news.onet.pl...
>> Jeśli nawet tłuki to w przeciwieństwie do ciebie mają przynajmniej trochę
>> kultury
>
> a ty masz kulture i co jeszcze poza tym? dziurawe gacie?
>

plonk 3

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KULINARIA
PASKI MALOWANE...
Dania do zamrażania
Smak Warszawy
jak przyrządzacie mule?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »