Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zelmer fenomen - pytanie natury technicznej

Grupy

Szukaj w grupach

 

zelmer fenomen - pytanie natury technicznej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-02-24 09:26:42

Temat: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "retina" <f...@w...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzień dobry,
Jestem świeżo upieczoną użytkowniczką Fenomena i mam problem z szatkowaniem
np. białej kapusty na sałatkę. Część wrzuconej do malaksera kapusty jest
pocięta zdecydowanie za drobno na kawałki mikroskopijnej wielkości, a część
utrzymuje się nad nożami i wcale nie jest krojona. Wrzucone ćwiartki cebuli
też raczej podskakują podbijane przez noże, a nie są cięte. Nie wiem, czy
jest to kwestia niedostatecznego/nadmiernego wypełnienia pojemnika, za
dużych/za małych kawałków warzyw, a może źle dobranych prędkości? Proszę o
podpowiedź.

Gośka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-02-24 10:04:00

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

retina napisał(a):

> Dzień dobry,
> Jestem świeżo upieczoną użytkowniczką Fenomena i mam problem z
> szatkowaniem np. białej kapusty na sałatkę. Część wrzuconej do
> malaksera kapusty jest pocięta zdecydowanie za drobno na kawałki
> mikroskopijnej wielkości, a część utrzymuje się nad nożami i wcale
> nie jest krojona. Wrzucone ćwiartki cebuli też raczej podskakują
> podbijane przez noże, a nie są cięte. Nie wiem, czy jest to kwestia
> niedostatecznego/nadmiernego wypełnienia pojemnika, za dużych/za
> małych kawałków warzyw, a może źle dobranych prędkości? Proszę o
> podpowiedź.

Ja wiem co się zepsuło...

Malakser się zepsuł óÓó


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-02-24 10:07:39

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"retina" <f...@w...onet.pl> wrote in message
news:fprd8i$j27$1@news.onet.pl...
> Dzień dobry,
> Jestem świeżo upieczoną użytkowniczką Fenomena i mam problem z
szatkowaniem
> np. białej kapusty na sałatkę. Część wrzuconej do malaksera kapusty jest
> pocięta zdecydowanie za drobno na kawałki mikroskopijnej wielkości, a
część
> utrzymuje się nad nożami i wcale nie jest krojona. Wrzucone ćwiartki
cebuli
> też raczej podskakują podbijane przez noże, a nie są cięte. Nie wiem, czy
> jest to kwestia niedostatecznego/nadmiernego wypełnienia pojemnika, za
> dużych/za małych kawałków warzyw, a może źle dobranych prędkości? Proszę o
> podpowiedź.
>
> Gośka

Aby kontrolować rozmiary trzeba używać tarcz tnących, a nie dolnych noży Do
dolnych noży, jezeli dopuszczalne są kawałki różnych rozmiarów lepiej
stosować funkcje: PULSE lub AUTOPULSE


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-02-24 10:13:25

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fprfnr$dlr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "retina" <f...@w...onet.pl> wrote in message
> news:fprd8i$j27$1@news.onet.pl...
> > Dzień dobry,
> > Jestem świeżo upieczoną użytkowniczką Fenomena i mam problem z
> szatkowaniem
> > np. białej kapusty na sałatkę. Część wrzuconej do malaksera kapusty jest
> > pocięta zdecydowanie za drobno na kawałki mikroskopijnej wielkości, a
> część
> > utrzymuje się nad nożami i wcale nie jest krojona. Wrzucone ćwiartki
> cebuli
> > też raczej podskakują podbijane przez noże, a nie są cięte. Nie wiem,
czy
> > jest to kwestia niedostatecznego/nadmiernego wypełnienia pojemnika, za
> > dużych/za małych kawałków warzyw, a może źle dobranych prędkości? Proszę
o
> > podpowiedź.
> >
> > Gośka
>
> Aby kontrolować rozmiary trzeba używać tarcz tnących, a nie dolnych noży
Do
> dolnych noży, jezeli dopuszczalne są kawałki różnych rozmiarów lepiej
> stosować funkcje: PULSE lub AUTOPULSE

Na surówki z dowolnej kapusty lepiej użyć zwykłego noża lub ręcznej
szatkownicy tzw. mandoliny np. firmy Boerner:
http://www.boerner-system.com.pl/v-hebel.html
http://www.urzadzeniagastronomiczne.pl/index.php/pid
_produkty_id_393_mode_proddet.html


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-02-24 11:28:09

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "akiloni" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "retina" <f...@w...onet.pl> napisał w
wiadomości news:fprd8i$j27$1@news.onet.pl
> Dzień dobry,
> Jestem świeżo upieczoną użytkowniczką Fenomena i mam problem z
> szatkowaniem np. białej kapusty na sałatkę. Część wrzuconej do
> malaksera kapusty jest pocięta zdecydowanie za drobno na kawałki
> mikroskopijnej wielkości, a część utrzymuje się nad nożami i wcale
> nie jest krojona. Wrzucone ćwiartki cebuli też raczej podskakują
> podbijane przez noże, a nie są cięte. Nie wiem, czy jest to kwestia
> niedostatecznego/nadmiernego wypełnienia pojemnika, za dużych/za
> małych kawałków warzyw, a może źle dobranych prędkości? Proszę o
> podpowiedź.

daj mniejsze porcje i włanczaj pilsacyjnie na krótkie chwile 1 sekunda
az

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2008-02-24 13:41:05

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "Ola" <z...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "akiloni" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fprkc9$5ca$1@news.onet.pl...

> daj mniejsze porcje i włanczaj pilsacyjnie na krótkie chwile 1 sekunda
> az

co rób przepraszam?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2008-02-24 14:09:52

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ola napisał(a):

> Użytkownik "akiloni" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:fprkc9$5ca$1@news.onet.pl...
>
>> daj mniejsze porcje i włanczaj pilsacyjnie na krótkie chwile 1
>> sekunda az
>
> co rób przepraszam?

Nie wiesz, że to debil?



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2008-02-24 14:35:17

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "akiloni" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ola" <z...@v...pl> napisał w wiadomości
news:fprs5j$dqr$1@news2.ipartners.pl
> Użytkownik "akiloni" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:fprkc9$5ca$1@news.onet.pl...
>
>> daj mniejsze porcje i włanczaj pilsacyjnie na krótkie chwile 1
>> sekunda az
>
> co rób przepraszam?
literówka "pulsacyjnie"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2008-02-24 14:45:59

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

akiloni napisał(a):

> Użytkownik "Ola" <z...@v...pl> napisał w wiadomości
> news:fprs5j$dqr$1@news2.ipartners.pl
>> Użytkownik "akiloni" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:fprkc9$5ca$1@news.onet.pl...
>>
>>> daj mniejsze porcje i włanczaj pilsacyjnie na krótkie chwile 1
>>> sekunda az
>>
>> co rób przepraszam?
> literówka "pulsacyjnie"

Nie "jak", lecz "co"!
O "włanczaj" chodziło, debilu z dysmózgowiem.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2008-02-24 14:46:34

Temat: Re: zelmer fenomen - pytanie natury technicznej
Od: Jacek <j...@w...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

akiloni pisze:
> Użytkownik "Ola" <z...@v...pl> napisał w wiadomości

>>> daj mniejsze porcje i włanczaj pilsacyjnie na krótkie chwile 1
>>> sekunda az
>>
>> co rób przepraszam?
> literówka "pulsacyjnie"

A włanczaj to ORT. Włanczasz za pomocą włancznika?

--
Jacek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ale
pansraka
potskokach
w
wypierdala

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »