« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-31 10:59:34
Temat: zupa krem z pieczarekWitajcie!
Postanowiłam, że dziś na obiad zrobię zupę krem z pieczarek. Przeszukałam
archiwum i znalazłam przepis Danki z serkami topionymi. Wydaje się być
prosty, ogólnie należy podgotowane w rosołku pieczarki i cebulę zmiksować
właśnie z serkiem. No i mam kilka pytań. Jak Wam się wydaje:
1.Czy do rosołku lepiej dodać surowe warzywa czy też podsmażone na maśle?
2.Czy na litr rosołku 50 dkg pieczarek i 2 duże cebule to odpowiednie
proporcje?
3. Czy serek topiony w plasterkach "Ementaler" będzie dobry? Danka podaje,
że właśnie Hochland w plasterkach jej najlepiej do zupy pasuje, ale nie wiem
czy Ementaler...
Wielkie dzięki za odpowiedzi
Pola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-31 11:02:17
Temat: Re: zupa krem z pieczarek> 1.Czy do rosołku lepiej dodać surowe warzywa czy też podsmażone na
maśle?
IMHO zawsze podsmazone i z koperkiem.Pieczarki tez podsmażone.
> 2.Czy na litr rosołku 50 dkg pieczarek i 2 duże cebule to
odpowiednie
> proporcje?
Najwyżej dorobisz rosołku, ale powinno byc ok.
> 3. Czy serek topiony w plasterkach "Ementaler" będzie dobry? Danka
podaje,
> że właśnie Hochland w plasterkach jej najlepiej do zupy pasuje, ale
nie wiem
> czy Ementaler...
Spróbuj w małej ilości rozpuścic - metoda prób to najlepsza metoda.
> Wielkie dzięki za odpowiedzi
Nie ma za co.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 11:22:26
Temat: Re: zupa krem z pieczarek> 1.Czy do rosołku lepiej dodać surowe warzywa czy też podsmażone na maśle?
Ja daję surowe, ale może kiedyś spróbuję z podsmażonymi. Na razie robię
nieco dietetyczniej, czyli gotuję surowe
> 2.Czy na litr rosołku 50 dkg pieczarek i 2 duże cebule to odpowiednie
> proporcje?
OK............najwyżej rozcieńczysz
> 3. Czy serek topiony w plasterkach "Ementaler" będzie dobry? Danka podaje,
> że właśnie Hochland w plasterkach jej najlepiej do zupy pasuje, ale nie
wiem
> czy Ementaler...
Jasne, że tak. Pisałam, że Hohland, bo kiedyś dałam zwykły serek (taki z
najtańszych ) i nie rozpuścił się, pływały grudki. Próbowałam potem jeszcze
z innymi, aż w końcu wróciłam do Hohlanda (ten w kosteczkach Hohland też mi
się nie rozpuszczał).
Danka
Napiszcie, jak wam ta zupa smakuje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 11:30:57
Temat: Re: zupa krem z pieczarekDziewczyny, serdeczne dzięki za odpowiedzi!
Za jakiś czas zabieram się do roboty...
Pola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |