Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-03-01 10:12:20

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 1 Mar 2004 11:00:05 +0100, "Marianka" <b...@o...pl>
wrote:

> Do Władysława! Pieczenie jadam na ogół na ciepło. Po prostu schładzam je w
>lodówce, wyjmuję z lodówki i na deseczkę, kroję w plastry, tyle, ile mamy
>zamiar zjeść i te plasterki w postaci takiego kawałka jak przed krojeniem
>/trochę się czasem rozjeżdżają/ wkładam na sosik i podgrzewam... Ciepła pieczeń
>/z jakiegokolwiek mięsa by nie była/ cala mi się rozlatuje... A używam ostrych
>noży...Jeżeli robię coś nie tak, to czekam na wskazówki... Marianka

aboslutnie nie wiem, dlaczego Ci sie rozlatuje, mozne masz za
silna reke ;)) ja pieczeni pozawalam odstac (pod przykryciem
najczesciej) tyle czasu, ile czasu zajmuje wykonczenie sosu,
przygotowanie wszystkich i dodatkow jarzyn etc etc, nawet stolu.
ale to moze dlatego, ze wole sobie pieczen polewac sosem, a nie
wyciagac z sosu, choc tak bylo w rodzinnym domu....hhhmmm inna
szkola pieczeniowania

trys

p.s. mojemu mezowi tez sie zawsze w krojeniu pieczenie rozlatuja,
mnie nie, wiej ja jestem glowny krojczy
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-03-01 10:24:18

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <0...@n...onet.pl> Marianka wrote:

> Dlatego wymyślilam sobie taki sposób i mam tylko taki problem, że
> robię ją dzień wcześniej... Serecznie pozdrawiam! Marianka

więc okazuje się z kolei, że jadasz tylko pieczeń zimną lub odgrzewaną?
Jeszcze gorzej.
Nie wiem, na czym polega Twój problem z "rozlatywaniem się" pieczeni.
Może gdybyś napisała coś więcej -- z czego ją robisz i jak, to by.my
doszli do tego, czemu tak się dzieje.

W

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-01 12:34:34

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: Docktor <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Kot napisał:

>
> A ja dzis robie schab srodkowy, duszony. Naszpikuje go dla odminy
> gwozdzikami, obsmaze na brazowo, podleje cydrem, dorzuce gore cebuli i
> bede dusic tak ze 2 godziny. Cebule pozniej przetre i zageszcze nia sos.
> Najlepiej byloby to podac z kluskami slaskimi alibo kopytkami, ale byly
> niedawno, wiec tym razem tylko z jakas fikusna salata.
>

O, i to jest pyszna rzecz :) A po 2h cebulki moze nawet nie bedzie
trzeba przecierac.
Powiedz tylko skad bierzesz cydr? Kupujesz czy robisz?

D.

---
"Use the Google, Luke"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-01 17:42:26

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 2004-03-01 at 13:34, Docktor wrote:
> Użytkownik Kot napisał:
>
> >
> > A ja dzis robie schab srodkowy, duszony. Naszpikuje go dla odminy
> > gwozdzikami, obsmaze na brazowo, podleje cydrem, dorzuce gore cebuli i
> > bede dusic tak ze 2 godziny. Cebule pozniej przetre i zageszcze nia sos.
> > Najlepiej byloby to podac z kluskami slaskimi alibo kopytkami, ale byly
> > niedawno, wiec tym razem tylko z jakas fikusna salata.
> >
>
> O, i to jest pyszna rzecz :) A po 2h cebulki moze nawet nie bedzie
> trzeba przecierac.
> Powiedz tylko skad bierzesz cydr? Kupujesz czy robisz?

Kupuje. We Francji.

Kot i carpaccio z rukwia


--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-01 17:59:57

Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: "ewa" <e...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040301073217844+0100@news.onet.pl...
> In <c1trj0$75g$1@news.onet.pl> Wojti wrote:
> >
> > Brawo.Waldek zrobił rzecz fenomenalną.
>
> Nie przesadzasz trochę?

Nie wiesz, że na tej grupie dopuszczalne jest tylko chwalenie
Władysława? Poza nim nikt tu nic nie robi dobrze!



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bigosik :)
shake waniliowy
rolada-rady
Zabie udka
martineau brandy - 19 letnie minimum, ile moze byc warte?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »