« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-08 09:20:39
Temat: Robie pikle i...Witam!
Chce zrobic pikle.
Mam juz skladniki i nie wiem co dalej?
Po pierwsze w jakiej proporcji do wody uzyc octu winnego?
Po drugie: czy ostra papryke, czosnek, marchewke i cebulke trzeba gotowac
przed zalaniem?
Jesli tak to ile?
Prosze o sugestie :)
Serdecznosci
Fiona
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-08 09:48:42
Temat: Re: Robie pikle i...
"Fiona" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:42d1.0000008e.44378066@newsgate.onet.pl...
> Witam!
>
> Chce zrobic pikle.
> Mam juz skladniki i nie wiem co dalej?
> Po pierwsze w jakiej proporcji do wody uzyc octu winnego?
> Po drugie: czy ostra papryke, czosnek, marchewke i cebulke trzeba gotowac
> przed zalaniem?
> Jesli tak to ile?
>
> Prosze o sugestie :)
>
> Serdecznosci
> Fiona
Witam!
Pikle to dosyć ostre marynaty z mocnym octem, raczej zakąskowe i dodatek do
sałatek niż jako dodatek do drugiego dania, rzuciłem kilka linków, gdyż
szukanie w książkach i zapiskach jest czasochłonne. Warzywa twarde -
marchew, seler, pietruszka itp. muszą być obgotowane, czyli blanszowane.
Mozna marynaty robić z mieszanek warzyw jak i tylko określone warzywo, np.
cebula czy czosnek...
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=1436
http://www.palcelizac.pl/?przepis=253
http://www.us.edu.pl/katowice/informator/tekst/polis
o/pikle.shtml
http://www.przepisy-kulinarne.go-longhorn.net/przepi
s/pikle_z_ogorkow.php
http://www.przepisy-kulinarne.go-longhorn.net/przepi
s/pikle_z_fasolki_i_marchewki.php
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-08 14:02:31
Temat: Re: Robie pikle i...Dziekuje bardzo!
Na chwile musze odlozyc robienie marynat..
Mam za malo octu do tej ilosci komponentow.
Przepisy przejrzalam!
Dam zanc jak poszlo!
F.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |