| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-05-24 11:48:15
Temat: Ryba prostaTakie coś zrobiłem:
rybolec, tołpyga z Tesco, tańsza bez skóry (dlaczego?)
prawie filet, ale ości (mało) miała.
Zawinąłem to z trudem, do środka napakowałem pietruszki
i plasterek cytryny, całość natarłem "przyprawą do ryb".
A, jeszcze trochę wody, tak z 1cm rybolec miał z 10cm.
Do piekarnika, zwykłego na gaz, 1/2 godziny za mało,
ale 45 minut wystarczy. Naczynie z pokrywką.
Najpierw zeżarłem to z ziemniakami na ciepło, ale dzisiaj
mój sąsiad przyniósł bułki bardzo ziarniste
i wrąbaliśmy rybę na zimno plus galaretkę,
która zrobiła się z wody.
Oooo, jakie to było dobre!
Polecam "rybę prostą"
Antek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-05-24 15:52:31
Temat: Re: Ryba prosta
Użytkownik "Antek Laczkowski" <a...@p...wyrzuc.onet.pl> napisał w
wiadomości news:op.tstxqpkw3k4ay3@dom.home.aster.pl...
> Takie coś zrobiłem:
> rybolec, tołpyga z Tesco, tańsza bez skóry (dlaczego?)
> prawie filet, ale ości (mało) miała.
> Zawinąłem to z trudem, do środka napakowałem pietruszki
> i plasterek cytryny, całość natarłem "przyprawą do ryb".
> A, jeszcze trochę wody, tak z 1cm rybolec miał z 10cm.
> Do piekarnika, zwykłego na gaz, 1/2 godziny za mało,
> ale 45 minut wystarczy. Naczynie z pokrywką.
lubie takie przepisy proste - dziekuje:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |