Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryba zapiekana

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryba zapiekana

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2008-01-30 08:19:22

Temat: Re: Ryba zapiekana
Od: "Anna Sheridan" <o...@o...com.au> szukaj wiadomości tego autora

>> 1 kg filetow mrozonych
>> 1 kg cebuli
>> pol szklanki majeranku
>
> PÓŁ SZKLANKI?!
Moze swiezego? Pol szklanki swiezego nie utuptanego ziola na 2kg innych
skladnikow to calkiem moze byc...
Ania
(zmien ombre na omberis)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2008-02-06 16:42:30

Temat: Re: Ryba zapiekana
Od: "Jastrzębiec" <c...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis jest super, ruba smaczna

Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:fnhm1m$g00$1@news.onet.pl...
> Fantastyczna rzecz - kazdemu polecam: ryba zapiekana z cebula. Zrobilem
> wczoraj. Cala rodzina prosi o jeszcze.
> Przepis pochodzi z Wiadomosci Wedkarskich. Zamiescil go P. Wojciech
> Charewicz - chwala mu za to.
>
> 1 kg filetow mrozonych
> 1 kg cebuli
> pol szklanki majeranku
> 0,7 - 1 litr kwasnej smietany
> sol, pieprz do smaku
> olej do smazenia (jak sie doda troche masla to lepsze)
> jajka, maka do panierowania filetow.
>
> Filety panierowac w jajku i mace (autor przepisu zaleca make pszeniczna i
> ziemniaczana pol na pol). Smazyc na zloto.
> Cebule pokroic, dusic. Pod koniec duszenia posolic, popieprzyc i dodac
> majeranek.
> W naczyniu ukladac warstwami: ryba - cebula - ryba - cebula. Polac
> smietana. Na ok. 20 min. do goracego piekarnika (220 st.C). Jak smietana
> zacznie sie przypiekac na brzegach - juz dobre.
>
> Jak pisze autor przepisu - podobno na zimno jeszcze lepsze, ale trudno
> doczekac - potwierdzam - u nas tez nie doczekalo.
>
> Mariusz
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2008-02-07 06:57:28

Temat: Re: Ryba zapiekana
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:fnhm1m$g00$1@news.onet.pl...
> Fantastyczna rzecz - kazdemu polecam: ryba zapiekana z cebula. Zrobilem
> wczoraj. Cala rodzina prosi o jeszcze.
> Przepis pochodzi z Wiadomosci Wedkarskich. Zamiescil go P. Wojciech
> Charewicz - chwala mu za to.
>
> 1 kg filetow mrozonych
> 1 kg cebuli
> pol szklanki majeranku
> 0,7 - 1 litr kwasnej smietany
> sol, pieprz do smaku
> olej do smazenia (jak sie doda troche masla to lepsze)
> jajka, maka do panierowania filetow.
>
> Filety panierowac w jajku i mace (autor przepisu zaleca make pszeniczna i
> ziemniaczana pol na pol). Smazyc na zloto.
> Cebule pokroic, dusic. Pod koniec duszenia posolic, popieprzyc i dodac
> majeranek.
> W naczyniu ukladac warstwami: ryba - cebula - ryba - cebula. Polac
> smietana. Na ok. 20 min. do goracego piekarnika (220 st.C). Jak smietana
> zacznie sie przypiekac na brzegach - juz dobre.
>
> Jak pisze autor przepisu - podobno na zimno jeszcze lepsze, ale trudno
> doczekac - potwierdzam - u nas tez nie doczekalo.
>

POtwierdzam...
tyle ze ja dodalbym tam jeszcze calkiem spora porcyjke czosnku, ale poza tym
faktycznie miodzio.
Robilem z filetow z fladry, ale na smietane dalem jeszcze tarty ser .
dokladniej Lazur (slony, wiec uwaga z iloscia soli). A ilosc majeranku wcale
nie jest przesadzona. Jedyna derobna uwaga to ta ze tyczy sie to raczej
majeranku swiezego - suszonego dawajcie mniej, bo calkiem zabije smak ryby.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Z prasy branżowej - Dobre soki domowe - TeSO
Re: Z prasy branżowej - Dobre soki domowe - TeSO
Re: ŚNIADANIE
Re: Czekam na mąkę...
Re: Czekam na mąkę...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »