| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2008-01-30 08:19:22
Temat: Re: Ryba zapiekana>> 1 kg filetow mrozonych
>> 1 kg cebuli
>> pol szklanki majeranku
>
> PÓŁ SZKLANKI?!
Moze swiezego? Pol szklanki swiezego nie utuptanego ziola na 2kg innych
skladnikow to calkiem moze byc...
Ania
(zmien ombre na omberis)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2008-02-06 16:42:30
Temat: Re: Ryba zapiekanaPrzepis jest super, ruba smaczna
Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:fnhm1m$g00$1@news.onet.pl...
> Fantastyczna rzecz - kazdemu polecam: ryba zapiekana z cebula. Zrobilem
> wczoraj. Cala rodzina prosi o jeszcze.
> Przepis pochodzi z Wiadomosci Wedkarskich. Zamiescil go P. Wojciech
> Charewicz - chwala mu za to.
>
> 1 kg filetow mrozonych
> 1 kg cebuli
> pol szklanki majeranku
> 0,7 - 1 litr kwasnej smietany
> sol, pieprz do smaku
> olej do smazenia (jak sie doda troche masla to lepsze)
> jajka, maka do panierowania filetow.
>
> Filety panierowac w jajku i mace (autor przepisu zaleca make pszeniczna i
> ziemniaczana pol na pol). Smazyc na zloto.
> Cebule pokroic, dusic. Pod koniec duszenia posolic, popieprzyc i dodac
> majeranek.
> W naczyniu ukladac warstwami: ryba - cebula - ryba - cebula. Polac
> smietana. Na ok. 20 min. do goracego piekarnika (220 st.C). Jak smietana
> zacznie sie przypiekac na brzegach - juz dobre.
>
> Jak pisze autor przepisu - podobno na zimno jeszcze lepsze, ale trudno
> doczekac - potwierdzam - u nas tez nie doczekalo.
>
> Mariusz
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2008-02-07 06:57:28
Temat: Re: Ryba zapiekana
Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:fnhm1m$g00$1@news.onet.pl...
> Fantastyczna rzecz - kazdemu polecam: ryba zapiekana z cebula. Zrobilem
> wczoraj. Cala rodzina prosi o jeszcze.
> Przepis pochodzi z Wiadomosci Wedkarskich. Zamiescil go P. Wojciech
> Charewicz - chwala mu za to.
>
> 1 kg filetow mrozonych
> 1 kg cebuli
> pol szklanki majeranku
> 0,7 - 1 litr kwasnej smietany
> sol, pieprz do smaku
> olej do smazenia (jak sie doda troche masla to lepsze)
> jajka, maka do panierowania filetow.
>
> Filety panierowac w jajku i mace (autor przepisu zaleca make pszeniczna i
> ziemniaczana pol na pol). Smazyc na zloto.
> Cebule pokroic, dusic. Pod koniec duszenia posolic, popieprzyc i dodac
> majeranek.
> W naczyniu ukladac warstwami: ryba - cebula - ryba - cebula. Polac
> smietana. Na ok. 20 min. do goracego piekarnika (220 st.C). Jak smietana
> zacznie sie przypiekac na brzegach - juz dobre.
>
> Jak pisze autor przepisu - podobno na zimno jeszcze lepsze, ale trudno
> doczekac - potwierdzam - u nas tez nie doczekalo.
>
POtwierdzam...
tyle ze ja dodalbym tam jeszcze calkiem spora porcyjke czosnku, ale poza tym
faktycznie miodzio.
Robilem z filetow z fladry, ale na smietane dalem jeszcze tarty ser .
dokladniej Lazur (slony, wiec uwaga z iloscia soli). A ilosc majeranku wcale
nie jest przesadzona. Jedyna derobna uwaga to ta ze tyczy sie to raczej
majeranku swiezego - suszonego dawajcie mniej, bo calkiem zabije smak ryby.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |