Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.task.gda.pl
!not-for-mail
From: "Jastrzębiec" <c...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ryba zapiekana
Date: Wed, 6 Feb 2008 17:42:30 +0100
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl/
Lines: 35
Message-ID: <foco1n$s5d$1@news2.task.gda.pl>
References: <fnhm1m$g00$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-246.89.174.89.cable.satra.pl
X-Trace: news2.task.gda.pl 1202316151 28845 89.174.89.246 (6 Feb 2008 16:42:31 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 6 Feb 2008 16:42:31 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:309757
Ukryj nagłówki
Przepis jest super, ruba smaczna
Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:fnhm1m$g00$1@news.onet.pl...
> Fantastyczna rzecz - kazdemu polecam: ryba zapiekana z cebula. Zrobilem
> wczoraj. Cala rodzina prosi o jeszcze.
> Przepis pochodzi z Wiadomosci Wedkarskich. Zamiescil go P. Wojciech
> Charewicz - chwala mu za to.
>
> 1 kg filetow mrozonych
> 1 kg cebuli
> pol szklanki majeranku
> 0,7 - 1 litr kwasnej smietany
> sol, pieprz do smaku
> olej do smazenia (jak sie doda troche masla to lepsze)
> jajka, maka do panierowania filetow.
>
> Filety panierowac w jajku i mace (autor przepisu zaleca make pszeniczna i
> ziemniaczana pol na pol). Smazyc na zloto.
> Cebule pokroic, dusic. Pod koniec duszenia posolic, popieprzyc i dodac
> majeranek.
> W naczyniu ukladac warstwami: ryba - cebula - ryba - cebula. Polac
> smietana. Na ok. 20 min. do goracego piekarnika (220 st.C). Jak smietana
> zacznie sie przypiekac na brzegach - juz dobre.
>
> Jak pisze autor przepisu - podobno na zimno jeszcze lepsze, ale trudno
> doczekac - potwierdzam - u nas tez nie doczekalo.
>
> Mariusz
>
>
>
>
|