Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia SWIATECZNY KARP "KOZACKI"

Grupy

Szukaj w grupach

 

SWIATECZNY KARP "KOZACKI"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-20 16:34:30

Temat: SWIATECZNY KARP "KOZACKI"
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Świąteczny karp "KOZACKI"

Karp - około 1kg
Grzyby suszone - 5dag
Cebula - dwie, niezbyt duże
Masło śmietankowe - 10dag
Wywar z grzybów - 1,5 szklanki
Kasza gryczana - cztery kopiate łyżki
Jajka - 3 szt.
Mąka pszenna 2 łyżki
Pieprz mielony,
Sól

Rybę oczyścić, wymyć, rozciąć od strony grzbietu, wyjąć kręgosłup, ości,
wnętrzności i skrzela. Wymyte i namoczone wcześniej grzyby ugotować, drobno
posiekać i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą. Na wywarze z grzybów
ugotować kaszę gryczaną, ochłodzić wymieszać z grzybami, surowymi jajkami,
doprawić pieprz i sól. Tym farszem napełnic rybę, posolić, obtoczyc w mące i
obsmażyć obu stron na maśle. przełożyć do piekarnika i dopiec do gotowości.

http://panslavista.bloog.pl/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PROSICIE SIE
mikrofalówka Panasonic: tryb grilla i "kombinacyjny"?
[Gdzie] Weki we Wrocławiu, gdzie znajdę?
poszukiwany przepis
Indyk

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »