| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-12-20 16:34:30
Temat: SWIATECZNY KARP "KOZACKI"Świąteczny karp "KOZACKI"
Karp - około 1kg
Grzyby suszone - 5dag
Cebula - dwie, niezbyt duże
Masło śmietankowe - 10dag
Wywar z grzybów - 1,5 szklanki
Kasza gryczana - cztery kopiate łyżki
Jajka - 3 szt.
Mąka pszenna 2 łyżki
Pieprz mielony,
Sól
Rybę oczyścić, wymyć, rozciąć od strony grzbietu, wyjąć kręgosłup, ości,
wnętrzności i skrzela. Wymyte i namoczone wcześniej grzyby ugotować, drobno
posiekać i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą. Na wywarze z grzybów
ugotować kaszę gryczaną, ochłodzić wymieszać z grzybami, surowymi jajkami,
doprawić pieprz i sól. Tym farszem napełnic rybę, posolić, obtoczyc w mące i
obsmażyć obu stron na maśle. przełożyć do piekarnika i dopiec do gotowości.
http://panslavista.bloog.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |